Diari Més

Successos

Dos investigats per vendre material informàtic per Internet que mai arribava als compradors

Es tracta d’una parella de la República Txeca però resident a Calafell, la qual està sent investigada per un delicte d'estafa continuada a Internet

Les víctimes de l'estafa van intentar contactar amb els venedors sense èxit, motiu pel qual van denunciar la situació a les autoritats txeques.

Dos investigats per vendre material informàtic per Internet que mai arribava als compradorsGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues persones de nacionalitat txeca i veïns del Vendrell estan sent investigades com a presumptes autors d’un delicte d’estafa continuat a Internet. La Guàrdia Civil de Tarragona i la Secció de la Cooperació Judicial Internacional de la Fiscalia de Tarragona estan prenent declaracions a aquests individus, els quals presumptament venien un material informàtic a través d’internet que mai arribava als clients. L’operació, batejada com a Hardware I, s’ha dut a terme en col·laboració amb les autoritats judicials txeques.

Els fets es remunten a principis del 2014, quan dos ciutadans de la República Txeca residents Calafell oferien material informàtic a preus atractius a través de diferents dominis web allotjats al seu país però administrats des de l’Estat. El comprador adquiria el producte i feia la transferència bancària al venedor, però el producte mai arribava al comprador. Alguns compradors van intentar posar-se en contacte amb els venedors sense èxit, per la qual cosa van decidir posar el cas en mans de les autoritats de la República Txeca.

Després de denunciar els fets a la Fiscalia de Praga, les autoritats judicials van realitzar una sol·licitud internacional de cooperació judicial i les actuacions van recaure en la Guàrdia Civil, qui va iniciar una investigació per localitzar als suposats estafadors. Les persones investigades van ser localitzades a Calafell, on resideixen. Resulta ser una parella que té una relació sentimental i que és coautora de l’estafa.

Després de prendre declaració a totes dues persones com a investigades per un delicte d’estafa continuada a través d’internet, es va procedir a posar les actuacions a disposició de la Secció de Cooperació Judicial Internacional de la Fiscalia de Tarragona.

tracking