Diari Més

La vigilància privada no evita un vuitè robatori i una temptativa a Banyeres

El 31 d’octubre es va produir un robatori amb força a un habitatge que se suma als cinc anteriors i a l’assalt amb arma blanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La contractació d’una empresa de vigilància privada per part de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès, el passat 26 d’octubre, no ha estat suficient per evitar un nou robatori i un intent de robatori, els quals se sumen a l’onada que pateix aquest municipi des de principis del mes passat. L’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, ha confirmat que el passat dimarts, 31 d’octubre, hi va haver un robatori amb força a un habitatge seguint el mateix patró que els que s’han registrat anteriorment al poble.

«Els propietaris estaven fora, treballant, i van accedir per la part posterior de la casa, van forçar portes i, un cop a dins, es van endur aparells electrònics», explica Benach. El robatori es va produir durant la tarda i no va ser l’únic. «Van intentar entrar a un segon habitatge, però no ho van aconseguir. Els veïns van veure algú que corria...», explica el batlle, qui es resisteix a aportar detalls sobre aquests robatoris que els Mossos d’Esquadra estan investigant.

El robatori i l’intent del passat dimarts se sumen als sis que s’havien produït en setmanes anteriors seguint el mateix modus operandi i a l’assalt amb arma blanca que es va denunciar el passat 23 d’octubre. «Aquestes entrades amb força a les cases, però, no tenen res a veure amb el que es va perpetrar amb arma blanca», puntualitza Benach.

Davant aquesta onada de robatori, l’Ajuntament de Banyeres del Penedès va prendre cartes en l’assumpte fent quelcom que pocs consistoris acostumen a fer: va publicar un ban informant els veïns dels delictes i els va demanar que estiguessin alerta davant qualsevol individu o vehicle sospitós pel poble. Tanmateix, l’Ajuntament va recomanar als veïns que no informessin sobre la seva ubicació a les xarxes socials. Els Mossos d’Esquadra, de fet, ha incrementat la vigilància i ha realitzat diversos operatius al municipi sense èxit.

Vigilància de 360 quilòmetres

«Estem en contacte directe amb el vigilant. Hi ha una supervisió directa i el vehicle de vigilància privada està realitzant una mitjana de 360 quilòmetres al dia recorrent el municipi durant les 24 hores, això no ho fa ni la policia», destaca Benach. Tot i això, l’extensió del municipi fa impossible controlar totes les zones al mateix temps.

tracking