Diari Més

Calafell projecta convertir la casa de Carlos Barral en un centre cultural

La planta baixa serà un espai cultural obert, mentre que al primer pis es farà una nova museïtzació, amb el mobiliari original, sobre l’escriptor i editor

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, pretén que la Casa Barral esdevingui «un equipament cultural del municipi i un referent literari internacional».

Calafell projecta convertir la casa de Carlos Barral en un centre culturalAjuntament de Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Calafell projecta convertir la casa de l'escriptor, editor i polític Carlos Barral (Barcelona,1928-1989) en un centre cultural. El projecte vol crear un espai cultural obert a la planta baixa de l'edifici i dedicar la primera planta, amb el mobiliari i la decoració original, a un museu dedicat a la figura de Barral.

La sala d'exposicions de la planta baixa exhibirà una mostra permanent del patrimoni pictòric que col·leccionava l'editor, amb la possibilitat d'acollir també exposicions temporals. «La idea és mostrar l'ambient literari que es va crear al voltant d'aquesta casa, que es va convertir en punt de trobada de molts escriptors, dels més importants del segle XX, dels quals Barral era el seu editor», explica l'alcalde Calafell, Ramon Ferré.

En aquesta casa d'estiueig es reunien premis Nobel i premis Cervantes, com Gabriel García Márquez, Octavio Paz, Mario Vargas Llosa, Juan Marsé o Jorge Edwards.

El segell Seix Barral, empresa editora que Barral va liderar durant la major part de la seva vida, és clau per a l'auge de la literatura hispanoamericana del segle XX i també per al que es coneixeria com a «generació dels 50» o «Escola de Barcelona».

Ferré vol que la Casa Barral sigui «un equipament cultural del municipi i un referent literari internacional».El projecte ja l’estan desenvolupat els serveis tècnics municipals i l’Ajuntament preveu incorporar al pressupost de 2018 una partida econòmica important per començar a tirar-lo endavant.

tracking