Diari Més

Animals

L'Ajuntament del Vendrell busca voluntaris per passejar gossos del refugi

També es busquen persones que vulguin col·laborar en el control de les colònies de gats

Un grup de gossos passeja per la via pública en una imatge d'arxiu.

L'Ajuntament no té clar si les proves d'ADN dels gossos aniran a càrrec dels particularsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El refugi municipal de gossos del Vendrell, que compta amb catorze gàbies i que funciona com a centre de transferència, està buscant a persones que, de manera voluntària, vulguin treure a passejar i tenir cura dels animals. Els gossos que estan a la instal·lació, si en un termini de 21 dies no han estat reclamats per cap persona, poden ser acollits o adoptats. Per aquests casos, l'Ajuntament del Vendrell també ha posat en marxa una campanya publicitària per tal de donar-los visibilitat i potenciar possibles adopcions.

Per altra banda, en una roda de premsa aquest divendres el regidor de Protecció Animal, Rafel Gosalvez, ha manifestat que cal conscienciar als ciutadans sobre la importància de posar xip identificatiu als gossos. Ha explicat que, actualment, hi ha 11 gossos al refugi, i que la majoria no porten xip. Per aquest motiu, el consistori téprevist fer un cens dels animals que, a part d’identificar gossos, també servirà per fer un mapa de la necessitat de zones d’esbarjo. Actualment, hi ha tres zones d’esbarjo: a Mas d’en Gual, als Còdols i a la Muntanyeta. Abans de finalitzar aquest any, es preveu habilitar tres zones als barris marítims.

Finalment, Gosalvez també ha fet una crida perquè tothom que ho vulgui, col·labori en les colònies de gats. Actualments, en tot el municipi n’hi ha una quarantena de controlades, que properament s'identificaran amb cartells. Aquestes són alimentades per una o dues persones, que tenen el carnet per poder fer la tasca. El regidor ha informat que el consistori farà, en breu, una actualització de la base de dades dels carnets d’alimentadors de gats, i s’organitzaran xerrades adreçades a aquestes persones. D’altra banda, es condicionaran els espais de les colònies, i s’hi instal·laran menjadores elevades.

El regidor també ha avançat que de cara al 2018 està previst fer una Fira d’animals amb l’objectiu de donar a conèixer associacions animalistes i exposar tot el relacionat amb l’àmbit de la protecció animal.

Les persones interessades a formar part de la borsa de voluntaris de la Regidoria de Protecció animal poden trucar al telèfon 977 16 64 29.

tracking