Diari Més

Mobilitat

Una marxa lenta aquest divendres reclamarà de nou l'alliberament del peatge

Els vehicles es concentraran a tres quarts de set i transcorrerà l’autopista C-32 i la carretera C-31

Una de les manifestacions de protesta dutes a terme el 2016.

Una marxa lenta aquest divendres reclamarà de nou l'alliberament del peatgeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una nova marxa lenta de vehicles envairà la C-31 aquest divendres, a partir de les set de la tarda, aproximadament. Les entitats ciutadanes i socials aplegades a la Xarxa de Mobiltat Penedès Garraf i que reclamen l’alliberament del peatge del tram sud de l’autopista C-32, han convocat una nova protesta aquest divendres, 1 de setembre. Els organitzadors han fet una crida a aquest acte de protesta que transcorrerà per l’autopista i per la carretera C-31 per fer palès el col·lapse i l’elevat nombre d’accident que es registren a aquestes carreteres.

Segons l’organització, la iniciativa es pren «després de les mesures restrictives imposades per part del departament d’Interior de la Generalitat a les anteriors peticions per tallar el peatge de Cunit-Cubelles. La protesta va ser prohibida i la segona convocatòria es va anul·lar, per decidir un nou nodel de protesta. D’aquesta manera, vehicles i motocicletes que participin faran una marxa lenta i els organitzadors conviden tothom que vulgui participar-hi, a fer-ho. Segons l’organització, no s’ha demanat cap permís ja que no és necessari, ja que les velocitats mínimes que estableix el Codi de la Circulació es respectaran.

Els convocants criden tothom a concentrar-se a la plaça Mediterrani de Segur de Calafell, a tres quarts de set de la tarda. Tot seguit, s’emprendrà la marxa, sota els lemes #proupeatges i #prouaccidents, que resumeixen els motius d’aquesta protesta des del seu començament. S’anirà fins a Vilanova. Al final de la marxa se celebrarà una xocolatada popular a la Confraria de Pescadors de Calafell.

La Coordinadora Calafell i les altres entitats convocants volen denunciar de nou «el col·lapse en què es troba la C-31, que travessa pel mig dels municipis, i reclamen a la Generalitat que adopti mesures que afavoreixin l’ús de l’autopista». D’altra banda, recorden que, mentre l’autopista C-32 està pràcticament buïda, «la carretera suporta un trànsit de més de 25.000 vehicles diaris».

tracking