Diari Més

Societat

Solidaritat per aconseguir una cadira de rodes per a un veí del Vendrell sense recursos

L'empitjorament de la maltaltia que pateix i una recent amputació de la cama esquerra fan que necessiti una cadira elèctrica

Una cadira de rodes elèctrica en una imatge d'arxiu.

Solidaritat per aconseguir una cadira de rodes per a un veí del Vendrell sense recursosOrto sillas de ruedas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agrupació Recreativa Cultural de Calafell (ARC) ha posat en marxa, aquesta setmana, una campanya solidària a través de Facebook per aconseguir una cadira de rodes elèctrica per a un veí del Vendrell sense recursos que en necessita una urgentment.

L'home, de 35 anys, pateix una malaltia relacionada amb el tabaquisme que afecta, greument, les extremitats. Precisament aquesta setmana, al veí del Vendrell se li ha amputat la cama esquerra a l'alçada del genoll. Del peu esquerre té dos dits amputats. Fins ara, es valia amb una cadira de rodes convencional per desplaçar-se, però la malaltia empitjora i ja no té prou força a les extremitats superiors per usar-la. «Ara és totalment dependent», explica Patricio Covarrubias, membre de l'ARC Calafell. És per aquest motiu que necessita una cadira elèctrica amb urgència, però la seva família no té prous recursos com per fer front a aquesta despesa.

L'ARC Calafell s'ha proposat aconseguir-ne una. «No demanem que tingui cap característica especial, simplement que sigui elèctrica i que ens la donin», explica Patricio Covarrubias. L'operació va ser dimecres, i la campanya es va posar en marxa llavors. Fins ara han rebut ofertes de persones que estan disposades a fer aportacions econòmiques per la causa, però de moment des de l'ARC es tanquen a aquesta via i només volen la cadira en si. «No treballem amb diners, som una associació sense ànim de lucre», explicaCovarrubias. Tot i així, si a la llarga no aconsegueixen la cadira, l'entitat es planteja com a pla B obrir un compte bancari per tal que la gent pugui fer donacions, i finalment comprar, així, la cadira.

Actualment, l'afectat està ingressat a l'hospital, on està rebent ajuda psicològica per fer front a la situació, a més de rehabilitació.Covarrubias explica que és una situació complicada, i que des de l'associació volen que la cadira de rodes elèctrica no sigui un problema afegit ni per al malalt, que serà totalment dependent fins que no se li pugui posar una pròtesi, ni per a la família.

La publicació de Facebook ha estat compartida més de 250 vegades des de dimecres, i des de l'ARC es mostren optimistes pel que fa a l'assoliment del seu objectiu en un termini més o menys curt.

tracking