Diari Més

Solidaritat

Els usuaris de Càritas del Vendrell es queden sense pa i sense pollastre

Deixen de distribuir els vals per adquirir aquests productes «per l’impagament de l’Ajuntament»

Aquest és el cartell que es van trobar les famílies a Càritas.

Els usuaris de Càritas del Vendrell es queden sense pa i sense pollastreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Amb motiu de l’impagament per part de l’Ajuntament del Vendrell d’una part del conveni econòmic del 2016, Càritas parroquial no pot seguir donant vals de pa i pollastre fins que s’hagi solucionat aquest problema». Aquest és el cartell que es van trobar els beneficiaris de Càritas al Vendrell dijous quan, com cada dijous del mes, van anar a recollir els vals per poder adquirir aliments.

Una veïna del Vendrell, usuària d’aquest servei, ha denunciat públicament el cas, ja que considera que «és una vergonya». «Prou justos anem ja d’aliments, no hi ha gaires aliments i ara no tindrem ni pa», deia. La dona recull els vals d’aliments per ajudar la seva família que està composta també per la seva parella i els seus tres fills, tots menors d’edat.

Assegura que, un cop al mes, Càritas puntua pel nombre de persones de la unitat familiar i assigna uns vals amb què recollir els productes del banc d’aliments o, com en aquest cas, pa i pollastre de les botigues amb les quals es té el conveni signat.

«En el meu cas em donen quatre quilos de pa per tot el mes i un quilo i mig de pollastre, també per tot el mes. Podem anar a les fleques que estan dins del conveni i un parell de botigues del mercat per agafar el pollastre amb aquests vals», assegura la dona.

Aquesta usuària assegura que «habitualment et donen coses bàsiques, com ara llet, galetes, arròs, tonyina, o carn envasada, però hi ha poca; només pots agafar un màxim de sis punts d’un mateix producte». La dona assegura que l’avís en què s’alertava de la manca de subministrament de vals de pa i de carn va sorprendre les moltes famílies que cada dijous fan cua per poder omplir les seves neveres. «Al Vendrell som moltíssimes famílies les que hem de recórrer a l’ajuda de Càritas per poder tirar endavant», assegurava.

tracking