Diari Més

El primer disc de Nerea Bassart, del Baix Penedès, veu la llum aquest agost

Es tracta de Lucid Dream, que inclou 11 cançons que s'endinsen en la dificultat de professionalitzar-se en el món de l'art

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lucid Dream és el títol del primer àlbum de la jove cantautora del Baix Penedès Nerea Bassart. El disc, que l'ha interpretat, gravat i mesclat íntegrament ella mateixa en un estudi a casa seva durant 6 mesos, compta amb 11 cançons que s'endinsen en la dificultat de professionalitzar-se en el món de l'art. L'àlbum s'ha posat a la venda aquest mes d'agost, i es caracteritza per fugir del format single. D'aquesta manera, els temes flueixen a mesura que s'escolta el disc amb la incorporació d'intros i outros que s'encarreguen de fer que els canvis de cançons siguin el més natural possibles.

L'àlbum compta ambdues col·laboracions. Per una banda, la de Xavi Pomar, compositor del tema Still Alive i intèrpret de la bateria en aquesta cançó, i la de Joana Escardó, artista, dibuixant i pintora que ha dissenyat i creat la portada del disc.

La temàtica del disc, sovint comuna en la gent jove i amb intencions de professionalitzar-se en el món de l'art, mostra l'impàs que representa acabar els estudis i entrar en el món laboral, sobretot en una disciplina artística amb l'estigma de «hobbie». Per aquest motiu, Nerea Bassart presenta una dualitat entre «el que volem ser i el que volen que siguem, entre la decisió segura i seriosa que ens ofereix una feina 'normal', i la complexa i deslegitimada que implica per altra banda el fet de ser músic». La portada és un reflex d'aquesta dualitat, on es mostra un oceà ple de vida en contraposició a una ciutat grisa.

El disc serà presentat al llarg d'aquest agost per Catalunya. Algunes de les actuacions són a Subirats el 5 d'agost, i a Barcelona el dijous 10, entre altres dates. Al setembre, del dia 7 al 14, el disc es presentarà a Anglaterra, amb dues dates de concerts a Londres i una a Reading.

La gira de presentació de l'àlbum durà a la jove a Anglaterra.

El primcer disc de Nerea Bassart, del Baix Penedès, veu la llum aquest agostNerea Bassart

tracking