Diari Més

La regressió de sorra afecta a un nou tram de la platja de Coma-ruga

Els banyistes de la zona que toca al passeig marítim de Masia Blanca es queixen de les dificultats per entrar i sortir de l’aigua

Tram del Francàs on les roques han quedat al descobert.

La regressió de sorra afecta a un nou tram de la platja de Coma-rugaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mentre la platja vendrellenca del Francàs ha aconseguit estabilitzar la seva sorra –almenys de moment– la problemàtica s’ha traslladat ara a un altre tram de la platja de Coma-ruga. Els banyistes i usuaris de la platja del passeig marítim de Masia Blanca es queixen del gran esglaó que s’ha creat a la vora del mar. Es tracta d’un tram de platja situat a un quilòmetre, aproximadament, de la platja del Francàs i a poca distància del port de Coma-ruga, a l’alçada de l’hotel Nuba.

«L’Ajuntament està ben assabentat del que succeeix a la platja, conec alguns veïns que han trucat explicant el cas», diu P.A., una usuària d’aquesta platja. «Aquesta platja mai havia estat tan malament i es dóna la circumstància que el port està en obres», afegeix.

Entrar o sortir de l’aigua s’ha convertit en tot un problema, especialment per a determinades persones. «Els nens i les persones grans han de tenir cura de no caure en entrar a l’aigua», explica un altre banyista.

El tram més problemàtic d’aquesta platja es troba entre el lloc de vigilància del socorrista, fins a quasi al final de la platja, a la riera, segons han confirmat els banyistes.

Campanya al Francàs

Mentrestant, la recollida de signatures des de la platja del Francàs continua, malgrat que aquest tram s’ha aconseguit estabilitzar d’ençà que van aplanar la sorra davant les múltiples queixes veïnals. La campanya, impulsada des de la guingueta de platja de la zona i altres empresaris i veïns del Francàs, ha aconseguit ja més d’un miler de signatures mitjançant les quals demanaran a Costes una solució definitiva que freni la constant regressió de sorra. La passada setmana, però, des de la platja del Francàs es van enviar fotografies de Cala Berenguer al Departament de Costes. En aquesta zona, la regressió de sorra ha fet que les onades trenquin a les roques que han quedat al descobert. Quan això succeeix, els banyistes no poden veure les pedres, amb el consegüent perill que això suposa.

El gran esglaó que s'ha creat a la vora del mar.

La regressió de sorra afecta a un nou tram de la platja de Coma-rugaCedida

El gran esglaó que s'ha creat a la vora del mar.

La regressió de sorra afecta a un nou tram de la platja de Coma-rugaCedida

tracking