Diari Més

Municipal

Reclamen saber perquè es va enfonsar el Bot Salvavides de Calafell després de gastar 20.000 euros en reparar-lo

El grup municipal de Ciutadans vol una comissió informativa sobre la situació real de l'embarcació, que és un atractiu turístic del municipi

Imatge del Bot Salvavides de Calafell.

Reclamen saber perquè es va enfonsar el Bot Salvavides de Calafell després de gastar 20.000 euros en reparar-loTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Calafell ha sol·licitat la creació d'una comissió informativa sobre l'estat del Bot Salvavides. La raó, segons expliquen en un comunicat, és que l'embarcació va enfonsar-se en la seva darrera sortida al mar per a una exhibició aquest mes de juliol. Ciutadans, per veu dels regidors José ManuelTejedor, recorda que «prèviament a l'última incursió al mar, s'havien invertit 20.000 € en la reparació del bot».

La formació reclama una explicació sobre l'estat «real» del bot, així com «el cost total de les factures de les seves reparacions i de les futures accions que es duran a terme per a la seva conservació».

Tejedorha considerat necessari que la comissió compti amb la participació de l'Entitat que gestiona el Bot perquè, afegeix, «a més d'un reclam turístic, el Bot Salvavides forma part del patrimoni de Calafell i gaudeix d'una gran importància, popularitat i protagonisme entre els veïns i a les festes del municipi».

El Bot Salvavides de Calafell té el seu origen a principis del segle XX, quan els pescadors locals van establir un sistema de salvament amb una embarcació especialment dedicada. El bot compta amb dues càmeres d'aire als extrems, la qual cosa fa que, de fet, i en condicions normals, l'embarcació sempre recuperi la seva posició quan bolqui.

Imatges d'una exhibició del Bot el passat mes de juny

tracking