Diari Més

Inspecció de Treball sanciona l'Ajuntament del Vendrell per manca de comunicació amb els treballadors

També ha obert un altre procediment administratiu sancionador per l’incompliment dels acords del conveni col·lectiu

Els representants dels treballadors van recórrer a Inspecció perquè actués davant la manca de comunicació i l'incompliment d'alguns punts del conveni col·lectiu.

Inspecció de Treball sanciona l'Ajuntament del Vendrell per manca de comunicació amb els treballadorsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Inspecció de treball ha obert dos procediments administratius sancionadors a l’Ajuntament del Vendrell. Una de les sancions fa referència a la manca de comunicació dels representants del Govern Municipal amb els treballadors, mentre l’altre es deu a l’incompliment dels acords del present conveni col·lectiu.

Els representants dels treballadors del consistori vendrellenc i de la Residència d’Avis la Muntanyeta van acudir a Inspecció de Treball perquè emetés el seu informe respecte la manca de comunicació de l’Ajuntament amb els treballadors i l’aplicació d’una nova normativa en relació a alguns articles del conveni vigent. Les dues parts van exposar el passat 12 de maig les seves postures davant Inspecció tot aportant la documentació requerida. Un cop analitzada la documentació, Inspecció de Treball ha donat la raó als treballadors.

Per una banda, s’ha obert un expedient sancionador a l’Ajuntament del Vendrell per vulnerar l’article 64 de l’Estatut dels Treballadors que recull l’obligació de l’empresa d’informar trimestralment als representants dels treballadors sobre la seva situació econòmica i la seva evolució de les activitats. Segons l’informe, el consistori també està obligat a informar sobre les previsions de nous contractes, absentisme, accidents laborals i índex de sinistralitat, entre d’altres.

Inspecció de treball també ha obert un segon expedient sancionador al consistori vendrellenc en considerar que s’incompleixen els acords del conveni col·lectiu. En aquest sentit, concretament es vulnera l’article 20 del present conveni, el qual inclou l’apartat vulnerat.

tracking