Diari Més

Tribunals

L'exalcalde de Calafell testificarà en el cas de les multes cancel·lades irregularment

El jutjat d’Instrucció número 5 del Vendrell citarà Joan Olivella a petició de l’Ajuntament de Calafell, que s’ha personat com a part perjudicada

L'actual regidor Joan Olivella.

L'exalcalde de Calafell testificarà en el cas de les multes cancel·ladesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exalcalde de Calafell i actual regidor del PDeCAT al consistori, Joan Olivella, serà citat pel jutjat d’Instrucció número 5 en qualitat de testimoni en el cas que s’ investiga sobre la presumpta cancel·lació irregular de 773 multes de trànsit i zona blava entre els anys 2011 i 2015. Per aquest cas està imputat l’exregidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Clavero.

Joan Olivella no ha estat citat encara però ho farà, després que la titular del jutjat d’Instrucció número 5 hagi acceptat la petició de l’Ajuntament de Calafell, que es va personar en el cas com a part perjudicada. El consistori calafellenc també ha demanat que la regidora Montse López, responsable de la cartera d’Hisenda quan es van cancel·lar les multes, sigui cridada a declarar com a testimoni, però el jutjat d’Instrucció número 5 del Vendrell no ha pres cap decisió sobre aquesta demanda.

El cas va arribar als jutjats el 2014 per la denúncia d’un agent de la policia després que aquest veiés que no es tramitaven quatre multes que ell mateix havia interposat al·legant defectes de forma. L’agent va posar el cas en mans de la Fiscalia. L’any 2015, es va prendre declaració com a imputats a Clavero i a un sergent de la policia local.

L’exregidor Francesc Clavero va assegurar davant del tribunal, que havia anul·lat les sancions «pensant que podia fer-ho a raó del meu càrrec», i va explicar que «mai es van aplicar criteris arbitraris». En la seva declaració, a més, va dir que la majoria de multes retirades estaven relacionades amb motius de feina i va apuntar que els beneficiaris van ser tant regidors, com treballadors municipals, o empleats de serveis, com infermers, metges o treballadors de la companyia d’aigua. Clavero hauria anul·lat les multes també de la seva filla i de la seva dona, segons es va saber aleshores. L’import del total de multes que s’haurien cancel·lat de forma irregular ascendeix als 8.751 euros.

tracking