Diari Més

Equipaments

Calafell tindrà una nova zona per activitats nàutiques al Port de Segur

El ple va decidir llogar un espai de 3.000 metres quadrats, que podrà acollir un restaurant i una escola de vela

Imatge d'arxiu del Port de Segur.

Calafell tindrà una nova una zona per activitats nàutiques al Port de SegurAjuntament de Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l'Ajuntament de Calafell ha aprovat, aquest dilluns al vespre, arrendar 3.000 metres quadrats del Port de Segur. La zona, actualment en desús, servirà per fer-hi una zona d'activitats nàutiques. La intenció municipal és que aquest espai sigui una base per a les entitats i activitats esportives relacionades amb el mar que existeixen a Calafell i que presti serveis com el d'una escola de vela.

L'Ajuntamenttrauràa subhasta la gestió i explotació de l'espai, amb un cànon que haurà de cobrir el lloguer que pagarà l'Ajuntament. A la zona podrà fer-s'hi un edifici de serveis, de fins a 500 metres quadrats, aprofitant l'edificabilitat existent en aquest indret. Aquest edifici podrà acollir alguna activitat de restauració, a part de les pròpies per al funcionament d'una base nàutica.

Segons que ha exposat en un comunicat, la intenció municipal és fer en el futur un pla especial per recuperar diversos espais del Port que estan desaprofitats i estudiar de quina forma poden rendibilitzar-se. «L'objectiu final és dinamitzar el Port perquè deixi de ser un desert de formigó i esdevingui un focus econòmic de primer nivell per a Calafell»,expliquendes del consistori.

Segons ha explicat en el ple l'alcalde, RamonFerré, la idea és que «es creïn també col·laboracions entre les entitats esportives nàutiques de Calafell, la qual cosa fomentarà la convivència i lessinergiesentre elles». L'objectiu final també és treure de la platja algunes activitats nàutiques que sovint generen,segonsindica Ferre, «problemes de convivència amb els banyistes».

tracking