Diari Més

La platja del Francàs comença la temporada sense sorra

L’única guingueta de la zona ha quedat en una situació compromesa, a tocar de l’aigua

El desnivell de sorra, de més d'un metre, és l'únic que separa la guingueta del mar.

La platja del Francàs comença la temporada sense sorraCedides

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Han passat unes setmanes des del darrer temporal que va deixar sense sorra la platja del Francàs i continuem igual. Els veïns i els turistes del càmping s’han quedat sense platja. L’aigua arriba fins a la paret en algunes zones i la meva guingueta s’ha quedat a la vora de l’aigua». Bàrbara Peris, propietària de la guingueta de platja Xiringbarby’s, l’única que hi ha en aquesta platja vendrellenca, reclama una solució urgent a la pèrdua de sorra que ha deixat el seu establiment en una situació molt compromesa. Un desnivell de sorra de més d’un metre és l’únic que separa la tarima de la guingueta de les onades.

Aquest dijous comença oficialment la temporada de platges al Vendrell, però la del Francàs ho farà en una situació lamentable. Tota la sorra que es va reposar abans de Setmana Santa per compensar la pèrdua de sediments s’ha tornat a perdre. Tot i que el regidor de platges, Josep Marrasé, va assegurar que l’Ajuntament del Vendrell havia fet la petició de més sorra fa uns dies, la propietària de la guingueta s’ha adreçat a Costes per demanar en primera persona una solució urgent. «Em van assegurar que la petició de l’Ajuntament del Vendrell no l’havien rebut fins aquest dilluns. Diuen també que, abans de moure les màquines que ja treballen a altres platges fins aquí, han d’enviar algú a inspeccionar l’estat de la platja», diu Peris.

Queixes veïnals

«Sóc una doble afectada i la frustració no és només meva. Al bar ve menys gent, però és que, a més, els veïns del Francàs ens hem quedat sense platja i els visitants del càmping també», es queixa Peris. La guingueta Xiringbarby’s podria no sobreviure a un nou temporal. De fet, Bàrbara Peris, assegura que l’únic que l’ha salvat del darrer és una roca que hi ha dins del mar, just al davant de l’establiment, i que ha resguardat la plataforma de la força de les onades. «Aquest darrer cap de setmana la marea va canviar i la gent va començar a passar pel costat de la tarima de la terrassa i encara es va perdre més sorra. Vam haver de posar algunes cadires per evitar que els usuaris de la platja degradessin encara més l’esglaó de sorra que ens separa de l’aigua», comenta Peris.

La propietària de la guingueta afirma que ella és només la cara de la platja. «Si falta una paperera, és aquí on la gent ve a queixar-se, si un nen es perd o es fa mal, és aquí on ve la gent...», explica. La guingueta de la platja del Francàs recull també les queixes dels veïns de la zona i dels banyistes. «Estem deixats de la mà de Déu. Dijous comença la temporada de platges al Vendrell. Estic convençuda que enguany tampoc tindrem el servei portàtil que s’ha d’instal·lar l’1 de juny. Estrany és l’any que l’han instal·lat a temps. Nosaltres paguem impostos també», finalitza.

El desnivell de sorra, de més d'un metre, és l'únic que separa la guingueta del mar.

La platja del Francàs comença la temporada sense sorraCedida

La guingueta hauria d'estar molt més allunyada del mar, tal com es veu en la panoràmica aèria.

La platja del Francàs comença la temporada sense sorraCedida

tracking