Diari Més

Successos

Dos detinguts al Vendrell per estafar 50.000 euros a almenys 9 empreses del sector carni

Els detinguts haurien falsificat més de 50 albarans per estafar a diversos establiments del Baix i l’Alt Penedès, el Tarragonès i el Garraf

Pla obert del vehicle dels Mossos

Detingut un home per agredir tres mossos d'esquadra després de destrossar casa sevaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el passat 25 de maig, dos homes de 49 i 34 anys , de nacionalitat espanyola i veïns de Castellet i la Gornal i del Vendrell, respectivament, com a presumptes autors dels delictes d’estafa continuada i falsificació de documentació mercantil. Els detinguts presumptament haurien estafat 50.000 euros a almenys 9 empreses del sector carni del Baix i l’Alt Penedès, el Tarragonès i el Garraf mitjançant la falsificació de més de 50 albarans.

La investigació es va iniciar a l’abril quan un empresari del sector de la carn va denunciar que una empresa li havia reclamat un pagament d’una comanda que ell no havia fet. Un cop comprovada la documentació de la compra, l’empresari va veure que l’albarà havia estat falsificat.

Els agents van obrir una investigació a partir d’aquesta denúncia per determinar l’abast de l’estafa. D’aquesta manera els agents van comprovar que des del setembre fins al desembre del 2016 fins a nou empreses càrniques del Baix Penedès, l’Alt Penedès, el Tarragonès i el Garraf havien patit una estafa similar. Els dos detinguts havien falsificat més de 50 albarans mitjançant una signatura falsa per a dur a terme l’estafa.

Gràcies a gestions d’investigació, els mossos van determinar que els dos detinguts havien aconseguit les dades de les empreses del sector estafades i havien suplantant la seva identitat per a comprar carn a una empresa de la Garrotxa. A més, els detinguts havien pactat una comissió que cobraven a través d’una tercera empresa.

Per a poder cometre l’estafa, els detinguts falsificaven les signatures “de rebut” dels albarans que emetia l’empresa de la Garrotxa perquè aquesta facturés a les empreses estafades i, a més, els pagués a ells la comissió. Els investigadors sospiten que els detinguts revenien el gènere a terceres empreses. El valor de l’estafa ascendeix a 48.716€ i els Mossos d’Esquadra mantenen la investigació oberta, ja que no descarten que hi hagi més afectats.

Dels dos detinguts s’ha pogut comprovar que l’home de 49 anys, qui utilitzava diversos noms per fer els negocis fraudulents, va cometre set delictes d’estafa. Pel que fa a l’home de 34 anys s’han pogut provar dues estafes. Cap dels dos detinguts té antecedents policials i després de passar a disposició judicial aquest divendres van quedar en llibertat amb càrrecs.

Els detinguts es guanyaven la confiança de les empreses per posteriorment estafar-les

Els detinguts utilitzaven un mètode que consisteix en guanyar-se la confiança d’una empresa proveïdora. Per aconseguir-ho, l’estafador feia comandes, les pagava ràpidament i oferia la referència d’una empresa solvent. Un cop establerta una relació comercial i de confiança, els delinqüents realitzava més comandes amb imports majors que passaven a pagar mitjançant xecs o talons que mai s’arribaven a cobrar o es carregaven a comptes sense fons.

Els detinguts també aconseguien les dades mercantils de clients del sector aprofitant la seva posició d’intermediaris i simulaven comandes d’aquestes empreses. Llavors, recollien personalment el producte i falsificaven l’albarà de manera que l’empresa venedora facturava a les empreses finals una compra que mai havien fet.

tracking