Diari Més

L'arrossejat, protagonista a Calafell amb les Jornades Gastronòmiques

Tretze restaurants locals serviran menús que tindran com a plat principal la recepta tradicional dels pescadors fins el 3 de juny

L'activitat dóna a conéixer una recepta tradicional, formada per dos plats: un de fideus rossos i un de patates amb rap.

L'arrossejat, protagonista a Calafell amb les Jornades GastronòmiquesEnoturisme Penedès

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Calafell celebra fins el 3 de juny la sisena edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arrossejat, el plat tradicional dels pescadors locals. Tretze restaurants calafellencs oferiran uns menús en els quals el plat principal serà l’arrossejat, amb preus d’entre 20 i 50 euros.

Els restaurants que participen en aquestes jornades són L'Àncora, La Barca de Ca l'Ardet, Masia de la Platja, Mediterrani, Vell Papiol, La Bodegueta del Pa Torrat, A Can Pilis, El Bot, Eusebio, L'Espineta, Las Brasas, Maite Etxea i l'Hotel Allotjament Antiga.

Les jornades es tancaran amb la celebració del 33è Arrossejat Popular i de la Fira del Mar de Calafell, els dies 3 i 4 de juny.

Aquestes activitats donen a conéixer una recepta tradicional, formada en realitat per dos plats: un de fideus rossos i un de patates amb rap. Els seus orígens rauen en èpoques de fam, quan pescadors i pagesos s’intercanviaven productes de poc cost o sense sortida al mercat.

Avui, en canvi, la matèria primera s’ha revaloritzat i, tot i que continua consumint-se en l’àmbit domèstic i amb el gust contundent de sempre, s’ha «afinat» i adaptat al gust més contemporani i pot trobar-se entre els plats més selectes de les cartes dels restaurants.

La tinent d’alcalde de Turisme, Maite González, ha explicat que «aquesta és una esplèndida iniciativa per potenciar la gastronomia calafellenca, que, no ho oblidem, és un dels ganxos del nostre municipi i un recurs turístic excel·lent».

El programa de les Jornades Gastronòmiquesde l’Arrossejat 2017 es pot consultar a través d'aquest enllaç.

tracking