Diari Més

Municipal

Vint-i-sis alumnes de Calafell s'han quedat sense plaça a Secundària

L’Ajuntament reclama a Ensenyament que trobi una solució als joves; s’havien preinscrit La Talaia però han quedat fora

L'Institut La Talaia ha estrenat l'edifici definitiu aquest curs després de 9 anys en mòduls.

Vint-i-sis alumnes de Calafell s'han quedat sense plaça a SecundàriaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No totes les famílies que han preinscrit els seus fills per començar el curs vinent a Calafell han aconseguit plaça en primera opció, tal com es va assegurar la delegada territorial Sílvia Rodes en la taula que es va celebrar la passada setmana al consistori per planificar el curs vinent. La contundent afirmació feta per la responsable d’Ensenyament de la Generalitat a Tarragona ha ocasionat un important maldecap a l’Ajuntament del municipi que es va fer ressò de les seves paraules sense conèixer que 26 alumnes no tenen plaça a l’Institut la Talaia, centre que havien triat com a primera i única opció en la preinscripció.

L’Ajuntament de Calafell, que està rebent les queixes de les famílies afectades, demana al departament d’Ensenyament que trobi una solució per aquests 26 alumnes que, a hores d’ara, no tenen cap institut assignat de cara al curs vinent. Havien demanat plaça a l’Institut La Talaia, però enguany s’han presentat 116 preinscripcions, però només ofereix 90 places. Davant d’aquesta situació, en la qual la demanda supera l’oferta, el departament d’Ensenyament, seguint la normativa, ha donat prioritat als alumnes que provenen dels col·legis del nucli de Segur de Calafell, en concret, de les dues escoles que estan adscrites a La Talaia: l’escola Mossèn Cinto Verdaguer i l’escola La Ginesta.

Els alumnes que han quedat fora són residents també del nucli de Segur de Calafell però havien cursat Primària a altres centres no adscrits a La Talaia i, fins i tot, a altres municipis. La majoria d’aquestes famílies tenien més a prop l’escola de Cunit que les de Calafell. L’institut La Talaia, però, els queda ara més a prop de la seva residència que qualsevol centre de Secundària. Es dóna la circumstància, a més, que La Talaia ha estrenat aquest curs el seu edifici definitiu, després de nou anys en mòduls, fet que podria haver incentivat la preinscripció.

Crida a les famílies afectades

L’Ajuntament de Calafell ha mostrat la seva solidaritat a les famílies afectades, al mateix temps que reclama solucions al departament d’Ensenyament. A través d’un comunicat públic, el consistori insta els afectats a fer arribar les seves queixes a Ensenyament «perquè prengui consciència directa del problema». Tanmateix l’Ajuntament té constància que 39 alumnes d’ESO i P-3 no han cursat enguany la preinscripció però podrien demanar plaça a les escoles o centres de secundària en qualsevol moment.

tracking