Diari Més

Denúncia

Moren dos gossos per enverinament en un mateix dia a l'Arboç

Hi ha un tercer gos afectat, el qual ha pogut recuperar-se després de ser ingressat

La Nala no va poder

Moren dos gossos per enverinament en un mateix dia a l'ArboçCedida | Antonio Fernández

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ràbia i impotència és el que senten els veïns del municipi de l’Arboç, on el passat dimarts 25 d’abril van morir dos gossos per enverinament. El mateix dia també va ser enverinat un altre gos, el qual s’ha pogut recuperar després d’estar tot un dia ingressat en una clínica veterinària. Tots tres animals van intoxicar-se en el mateix lloc, el parc de la zona coneguda com la Cristalera, en el qual molts veïns del municipi porten a passejar la seva mascota.

Un dels casos pitjor parats ha estat el de la Nala, la gosseta de l’Antonio Fernández. Com cada dia l’Antonio va sortir a passejar la Nala al parc de la Cristalera, prop d’on viu ell, acompanyat del seu nebot. «En arribar a casa la gosseta va començar a vomitar, fer diarrea i treure espuma per la boca», relata l’arbocenc, que explica que va traslladar la Nala immediament al veterinari, on va morir al cap de poca estona.

La veterinària li va assegurar que el seu gos havia mort per enverinament «a causa d’una substància molt forta i difícil d’aconseguir». En comunicar-li, l’Antonio va anar a donar una volta al parc per investigar si hi havia alguna cosa estranya que el seu gos pogués haver ingerit. «Vaig trobar un tros de pollastre que semblava enverinat, però no he pogut portar-lo a analitzar perquè no m’ho puc permetre econòmicament», explica el veí de l’arboç

Els veïns, indignats

L’Antonio va compartir els fets a les xarxes socials amb la resta de veïns del municipi. «Volia fer-ne difusió perquè cap més animal ni persona pateixi el que estic patint jo», afirma l’arbocenc. Afegeix que el parc de la Cristalera també està molt freqüentat per nens petits que hi juguen, per la qual cosa el verí també suposa un perill per a ells. A més afirma que no és el primer cop que es produeixen enverinaments en aquesta zona, on mesos abans gats i gossos ja havien patit intoxicacions.

La resta de veïns del municipi s’han mostrat molt indignats en assabentar-se del cas de la Nala i la resta de gossos afectats. Per això han acordat fer vigilància per la zona per tal d’observar si detecten algun moviment fora d’allò comú per tal d’enxampar al responsable dels fets.

Fernández assegura que vol acabar amb aquest problema, per la qual cosa denunciarà el que ha succeït a la Policia Local i als Mossos d’Esquadra. Ho farà conjuntament amb un dels seus veïns, a qui van enverinar el gos el mateix dia, però sortosament se’n va poder sortir.

tracking