Diari Més

El fiscal general de l'Estat substitueix els dos fiscals del cas del 3%

José Grinda i Fernando Bermejo portaven des del 2015 investigant el cas de corrupció que esquitxa alts càrrecs de Convergència

Pla mig de l'extresorer de CDC Andreu Viloca arribant als jutjats del Vendrell per declarar davant del jutge del cas 3%. Imatge del 15 de febrer del 2017.

Viloca s'acull al seu dret de no declarar davant del jutge del Vendrell pel cas del 3%ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els fiscals anticorrupció José Grinda i Fernando Bermejo, que portaven el cas de corrupció del 3%, han estat rellevats per ordres del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, aquest divendres, segons informaEl País. Els dos portaven des del 2015 treballant en la causa, que investiga cobraments irregulars d'un percentatge del 3% delpressupostde lesobres públiquesadjudicades per part delgovernde laGeneralitatdeConvergència i Unió, i amb la qual han estat imputats alts càrrecs del govern català i diversos empresaris. La causa és instruïda per Josep Bosch Mitjavila al Jutjat número 1 del Vendrell.

Grinda i Bermejo han estat substituïts per Fernando Maldonado i Teresa Duerto, dos dels tres delegats que la Fiscalia Anticorrupció té a Catalunya. Aquests es van fer càrrec, entre d'altres, de la investigació del cas ITV, en el qual està implicat Oriol Pujol Ferrusola. Per la seva banda, el fiscal general de l'Estat,José Manuel Maza, és un jutge de caire conservador, conegut per condemnar a Garzón, entre d'altres causes.

tracking