Diari Més

Calafell crearà un centre de recollida i adopció d'animals abandonats

També permetrà l’accés a la platja dels gossos fora de la temporada de bany

Els gossos ja no podran entrar a les platges de Cambrils

Els gossos ja no podran entrar a les platges de CambrilsMarta Olivé

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Calafell completarà aquest 2017 una xarxa d’equipaments i serveis que permetran que el municipi sigui considerat ‘pet friendly’. Entre els projectes més importants destaca la creació d’un centre de recollida i adopció d’animals abandonats, així com un nou espai on els gossos puguin estar sense lligar. També es permetrà que els gossos accedeixin a la platja fora de la temporada de bany.

Entre d’altres mesures, també es realitzaran campanyes per fomentar la tinença responsable d’animals i la recollida d’excrements de gossos a la via pública. També s’iniciarà una nova línia de treball amb els establiments comercials i turístics que vulguin atendre clients amb mascotes.

Pel que fa a la creació d’un centre de recollida i adopció per animals abandonats, l’equipament s’ubicarà a una parcel·la del Parc Empresarial i serà construït i gestionat per la Fundació Santa Teresa del Vendrell. L’Ajuntament li farà una concessió i li pagarà el servei prestat. Es calcula un cost anual de 120.000 euros, que l’Ajuntament vol recuperar en part oferint el servei d’aquest centre a altres ajuntaments de la comarca. L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, afirma que «serà una instal·lació molt completa que no tan sols acollirà gossos, sinó també gats».

Per altra banda també s’instal·larà un nou espai d’esbarjo similar al correcan ja existent a la zona de Mas Mel, tot i que sense circuit d’agilitat, a l’esplanada de la Bòvila. Consistirà en una àrea tancada de 1.300 metres quadrats on els gossos podran estar solts i amb uns aparells per a jugar, a més d’incloure una zona de descans pels propietaris. La inversió serà de 25.000 euros i el consistori planteja fer-ne un tercer.

Nova ordenança de tinença d’animals

Per altra banda, l’Ajuntament de Calafell portarà properament al ple un esborrany de la nova ordenança de tinença d’animals. La principal novetat és que els gossos podran accedir a les platges fora de la temporada de bany. Per altra banya també es du a terme una campanya per evitar la presència d’excrements a la via pública, amb la qual s’instal·laran plafons informatius a diferents espais públics sobre la reglamentació. També s’activarà un grup d’informadors cívics, contractats a través de plans d’ocupació, que faran accions de sensibilització.

El consistori també realitzarà una actualització del cens municipal d’animals de companyia. L’objectiu és tenir una xifra real i ampliar la garantia que ofereix la inscripció, que obliga a identificar els animals amb un xip i tenir una assegurança en el cas de races ‘perilloses’. Actualment hi ha entre 600 o 700 animals censats.

tracking