Diari Més

Calafell aprova el pressupost del 2017, que creix gairebé un 9% respecte l'any anterior

Els centres educatius, accions contra els aiguats i l’ús social del Port de Segur centren bona part de les inversions

imatge de l'Ajuntament de Calafell.

Calafell fomentarà l'ús de la bicicletaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple de Calafell celebrat aquest dilluns al vespre ha aprovat el pressupost del 2017, de 45,78 milions d’euros, fet que representa un increment del 8,97% respecte els comptes de l’any anterior.

D’aquests diners, 5,44 MEUR corresponen a les inversions, que aquest any es focalitzen en millores als centres educatius, en desplegar un Pla de xoc contra els aiguats i en fomentar l’ús social del Port de Segur. Al mateix temps, també es destinarà una partida al Pla de Barris del Nucli Antic, es renovarà bona part de l’enllumenat i es millorarà el servei de socorrisme a les platges. Per tirar endavant l’aprovació del pressupost, el govern (PSC, UAM i PP) ha aconseguit el suport dels dos regidors d’ERC, a canvi del compromís de crear la regidoria de Cultura, de redactar plans de mobilitat a les urbanitzacions i d’incrementar la subvenció a les llars de jubilats, entre altres qüestions.

L’acord amb el grup municipal d’Esquerra Republicana també comporta la construcció d’un cobert per protegir a la platja el Bot Salvavides de Calafell, redactar el projecte del centre cívic Valldemar i renunciar a la coberta de la pista poliesportiva del Castell.

D’altra banda, el pressupost 2017 és el primer confeccionat amb la dissolució del Patronat de Turisme. En relació a la restructuració administrativa, per a aquest any es preveu incrementar la plantilla de la Policia Local amb tres nous agents, alhora que el cos treballarà amb un sistema de videovigilància a les zones on es concentra el lleure nocturn. Finalment, la Policia Local disposarà d’un punt d’atenció permanent a Segur, en un espai que també acollirà el Servei d’Atenció Ciutadana i el jutjat de pau.

Pel que fa a les inversions, una de les principals partides es destinarà al Pla de Barris, sobretot a la remodelació del carrer del Mar i de diferents carrers annexos. També s’urbanitzarà la plaça dels Terrossers i es millorarà la plaça de Catalunya. Simultàniament, al nucli de Segur es preveu construir un centre cívic i un casal jove a les instal•lacions del Port, on també s’ubicarà una base nàutica per l’escola de vela.

En relació als centres educatius, aquests s’emporten un altre gruix de les inversions del pressupost d’aquest 2017, amb reformes als patis, la creació d’espais d’obra i la instal•lació de pissarres digitals. A més, s’adequarà l’aparcament annex a l’escola Mossèn Cinto Verdaguer i l’entorn de l’escola Vilamar, per a què l’Ajuntament pugui cedir a la Generalitat els terrenys necessaris per ampliar el centre.

D’altra banda, el pressupost de Calafell engloba inversions per prevenir els aiguats, la renovació de la major part de l’enllumenat per fomentar l’estalvi energètic, una millora de la infraestructura del sistema de vigilància a les platges i la construcció d’un centre d’adopció d’animals al Parc Empresarial.

2 MEUR pel compliment de sentències judicials

Finalment, l’Ajuntament de Calafell s’ha vist obligat a destinar una part del pressupost d’aquest any a pagar els efectes de dues sentències judicials. Per una banda, l’expropiació de l’antiga plaça de toros de Segur i, de l’altra, el pagament de l’IVA de la compra de l’antic Tennis Esplai. Les dues sentències sumen 2 milions d’euros, que obliguen l’Ajuntament a demanar un nou préstec per fer-hi front.

tracking