Diari Més

Operació contra dirigents de CDC pel 3% per una investigació oberta al Vendrell

'El Confidencial' apunta que estan previstes una quinzena de detencions per part de la Guàrdia Civil

Imatge d'arxiu del registre de l'empresa Teyco relacionda amb el finançament irregular de CDC.

Operació contra dirigents de CDC pel 3% per una investigació oberta al VendrellACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil hauria iniciat una nova operació, a primera hora d'aquest dijous, per la pressumpta trama de finançament il·legal del 3% de l'antiga Convergència i Unió. Així ho avança el mitjà digital 'elconfidencial.com', que assenyala que es tracta d'una investigació dirigida des del jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell i feta a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció.

Segons el mitjà digital, apuntant fonts properes a la investigació, estan previstes una quinzena de detencions i una vintena de registres a organismes públics i empreses adjudicatàries de l'administració pública. Al jutjat del Vendrell és on s'instrueix el denominat Cas Torredembarra, del qual s'han derivat diverses peces separades. Segons 'elconfidencial.com' l'actuació d'aquest dijous està relacionada amb el cas Petrum, que vincula a la família Sumarroca i l'empresa Teyco en el finançament irregular de CDC. Barcelona i Madrid serien les localitats on s'estan centralitzant les actuacions policials.

Pel que s'ha pogut saber fins ara, entre els detinguts hi ha empresaris, càrrecs públics, com Antoni Vives, que havia estat tienent d'alcalde d'urbanisme per Convergència a l'Ajuntament de Barcelona; i també càrrecs vinculats al mateix partit, com Francesc Sànchez. Agents de la Guàrdia Civil escorcollen diverses empreses, com la seu de Comsa a Barcelona, on han fetsortir els treballadors i els agents estan registrant les oficines.

tracking