Diari Més

Municipal

El Vendrell cedirà espais a entitats d'ajuda als afectats per clàusules sòl

El pleanri acorda reforçar els serveis municipals de defensa del consumidor i d’orientació jurídica de l’Ajuntament

El ple de Vendrell va aprovar per  unanimitat la moció presentada per SSP.

El Vendrell cedirà espais a entitats d'ajuda als afectats per clàusules sòlCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament del Vendrell cedirà espais a les entitats que ajudin, de forma gratuïta, als afectats per les clàusules sól. Així ho va aprovar durant el ple que se celebrava, precisament, el dia abans en què Govern i bancs acordaven un mecanisme extrajudicial pel retorn d’aquestes clàusules.

El Ple d’aquest dimarts va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics la moció presentada pel grup municipal de Sí Se Puede (SSP) de suport a les persones afectades per les clàusules sòl. El consistori va coincidir en considerar que les anomenades «clàusules sòl» són un exemple clar d’opacitat i d’abús del mercat financer dins dels contractes hipotecaris.

El ple va acordar, en primer lloc, sol·licitar al Banco de España l’aplicació immediata de les seves competències en matèria de supervisió de les activitats de les entitats financeres per assegurar la correcta gestió de la devolució dels imports generats per les clàusules sòl, així com de la supervisió activa i permanent per evitar que es repeteixin vulneracions de drets a futur. En segon lloc, el Ple va acordar instar l’Agència Catalana de Consum i la Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria i Nutrición a proporcionar tots els mitjans de suport tècnics i jurídics necessaris per a defensar els drets de les persones afectades per les clàusules sòl.

Reforç dels serveis municipals

En tercer lloc, la moció va aprovar instar l’Ajuntament a facilitar espais de treball i suport a les entitats locals autogestionades que donin suport de forma gratuïta a les persones afectades per les clàusules sòl, i reforçar els serveis municipals de defensa del consumidor i d’orientació jurídica, amb recursos específics que facilitin el procés de devolució dels imports derivats de les clàusules sòl a les persones afectades dins del municipi. En aquest punt, des del govern vendrellenc es va avançar que aquest servei es podria prestar des de l’Oficina d’Habitatge, ubicada al Centre cívic l’Estació i que també es podria disposar d’espais a l’Hotel d’Entitats, en el cas que fos necessari.

tracking