Diari Més

Calafell tanca el 2016 amb un descens dels delictes en l'oci nocturn i un repunt en la violència familiar

En conjunt, els fets delictius al municipi han baixat un 4,3% respecte l’any anterior

El lladre forçava la porta dels trasters i s'enduia tot tipus de objectes que trobava a l'interior.

Tornen a detenir el lladre de Calafell que va robar a més de 60 trastersCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Calafell ha tancat l’any 2016 amb una caiguda dels delictes relacionats amb alteracions de l’ordre públic i les denúncies per consum d’alcohol a la via pública, mentre han repuntat els fets delictius en l’àmbit domèstic, tant pel que fa a violència de gènere com respecte a conflictes familiars. Ho constaten les dades que ha presentat la Junta Local de Seguretat celebrada aquest dimecres a la tarda, on també s’ha incidit en el repunt detectat en els furts a habitatges, especialment pel que fa a robatoris en trasters. L’alcalde, Ramon Ferré, s’ha mostrat “preocupat” per aquest augment, si bé ha celebrat que, en conjunt, el volum de fets delictius al municipi s’ha reduït un 4,3% al final de l’any, en comparació a l’exercici anterior, amb un total de 2.196 delictes comesos.

Segons les dades presentades a la Junta Local de Seguretat, durant el 2016 a Calafell els casos de violència de gènere han pujat un 11,%, i les intervencions per conflictes familiars han crescut un 11,1%. En el cas d’agressions entre persones, moltes de les quals en l’àmbit domèstic, la policia ha senyalat que han augmentat un 7%.

D’altra banda, en relació al descens d’incidències relacionades amb l’oci nocturn, la Junta Local de Seguretat ha senyalat que s’han reduït gairebé a la meitat, fet que el govern ha atribuït a una major presència policial i a les inspeccions als establiments. Alhora, Ramon Ferré ha subratllat que també han minvat els delictes relacionats amb el ‘top manta’.

Pel que fa al balanç global, el nombre de detencions a Calafell durant l’últim any s’ha estabilitzat, amb 165 arrestats (el 2015 en va haver 168). Entre els arrestats, un 90% han estat homes, amb predomini dels majors de 36 anys (35,8%), seguit dels que tenen entre 26 i 35 anys (33,9%). Respecte la nacionalitat, el 68,5% dels delinqüents han estat espanyols. Finalment, durant el 2016 el percentatge de casos resolts ha crescut un 2,32%.

tracking