Diari Més

Municipal

Adjudicades les obres de la nova biblioteca al nucli antic de Calafell

L'equipament se situarà a l'edifici El Sindicat i està previst que les obres durin 8 mesos

Imatge de l'edifici Sindicat, on es construirà la nova biblioteca del nucli antic.

Adjudicades les obres de la nova biblioteca al nucli antic de CalafellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Calafell ha adjudicat les obres de la nova biblioteca del nucli antic, que se situarà a l’edifici El Sindicat. Els treballs, que s’iniciaran després de Nadal i tindran una durada de vuit mesos, consistiran en la remodelació de l’antic casal de la Cooperativa Agrícola i una ampliació a la zona on actualment hi ha un aparcament. Les obres s’han adjudicat a l’empresa constructora Artifex Infraestructura per un preu de 1.117.001, 82 euros més IVA. L’actuació forma part del Pla de Barris del nucli antic, finançat al 50% entre la Generalitat i l’Ajuntament.

La nova biblioteca del nucli antic comptarà amb una superfície de 1.833,33 metres quadrats, dels quals 1363,82 metres quadrats corresponen a l’actual edifici, i 469,51, a l’ampliació. El nou equipament, situat a la cruïlla dels carrers Jesús i Marqués de Samà, es distribuirà en quatre plantes. Per altra banda, el projecte recuperarà les façanes enjardinades que l’edifici tenia originalment.

A la planta baixa de la biblioteca, a més de l’entrada principal, hi haurà una zona de lectura de diaris i revistes en paper i d’accés a internet mitjançant ordinadors. També hi haurà un espai distribuïdor de 120 metres quadrats i una sala polivalent de 70 metres quadrats. Tots dos espais estaran separats per uns envans mòbils, de forma que podran unir-se, tot creant un espai de 190 metres quadrats. A la primera planta s’ubicarà també la zona d’arxiu i magatzem.

La primera planta, de 190 metres quadrats, tindrà una zona de lectura i una aula polivalent dedicades als infants. La segona planta, de 300 metres quadrats, acollirà la part digital del fons general de la biblioteca, amb una zona de consulta amb ordinadors, i tres sales separades per a l’estudi en grup o per a formació de grups reduït.

La tercera planta contindrà el fons general i la sala principal de lectura, en un gran espai diàfan de 410 metres quadrats. També inclou una aula de formació i la zona de treball intern. Finalment, la quarta planta serà una gran terrassa sobre la coberta de l’edifici, la part edificada de la qual serà per a usos del personal de la biblioteca.

Donar vida al nucli antic

La construcció de la nova biblioteca és un dels principals projectes per donar vida al nucli antic del municipi. “Pocs equipaments culturals hi ha que moguin tanta gent, cada dia de cada dia, com una biblioteca”,afirma l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré.

Les entitats que havien usat l’edifici ja s’han traslladat a la Casa de Cultura de Cal Bolavà, l’altre gran equipament existent al nucli antic. Ferré ha destacat que «Amb aquest doble moviment s’ha recuperat la idea de Cal Bolavà com a casa de cultura i no com a oficines, que era en el que s’havia convertit, i es guanya una biblioteca amb un important estalvi, ja que la part més costosa, l’edifici, ja estava disponible».

Els altres dos grans equipaments cívics i culturals al nucli antic seran la rehabilitació de la Masia de Cal Rion i la sala de barri que es construirà a la pista poliesportiva del Castell, junt amb un gimnàs.

tracking