Diari Més

Detecten traces de legionel·la a dues escoles de Calafell

Les quantitats detectades no són suficients per implicar risc de contagi

Escola Mossen Cinto Verdaguer

Detecten traces de legionel·la a dues escoles de CalafellGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les anàlisis rutinàries que es fan periòdicament a tots els equipaments de Calafell han detectat traces lleus de legionel·la a les conduccions d’aigua de dues escoles del municipi. Concretament, a l’escola Santa Creu i a l’escola Mossèn Cinto Verdaguer. Les quantitats detectades no són suficients per implicar risc de contagi de la malaltia. No obstant això, i com està prescrit fins i tot en aquests casos, l’Ajuntament ha activitat immediatament els protocols de seguretat previstos.

Fins a nou avís no es podran fer servir les aixetes als dos centres. Pel volum de bactèria detectada, no cal tancar portes. A més, segons expliquen des del consistori, aquest dimartses realitzarà el tractament químic indicat, amb productes hiperclorats, i es prendran noves mostres. Finalment, s’obriran dos cops al dia durant i es mantindrà la temperatura dels escalfadors d’aigua al màxim, ja que la bactèria de la legionel·la no sobreviu a les altes temperatures.

Mentre noves anàlisis no donin un resultat negatiu, es garantirà l'abastimentd'aiguaamb dipòsits, amb cabal provinent de fora dels centres, i amb aigua embotellada. En atenció al fet que es tracta de dues escoles amb un gran nombre d’alumnes, i per evitar aglomeracions als punts de subministrament alternatius, l'Ajuntamentaconsella que els infants portin una ampolla d’aigua de casa.

També segons assenyalen fonts municipals, les famíliesamb nens a les dues escoleshan estat informades immediatament de la situació i de les mesures adoptades. L’Ajuntament, segons afirma «ho fa públic per evitar la rumorologia i l’alarmisme que sovint es produeixen en aquestes situacions».

tracking