Diari Més

El TSJC obliga a readmetre l'arquitecte municipal acomiadat el 2013

L'Ajuntament també li haurà de pagar els diners que el funcionari va deixar de cobrar des del seu acomiadament

Ajuntament de la Bisbal del Penedès.

El TSJC obliga a readmetre l'arquitecte municipal acomiadat el 2013Google Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arquitecte municipal de la Bisbal del Penedès acomiadat l’agost de 2013, Ramon Munté, haurà de ser readmès, tal i com explica El Punt Avui. A més, el consistori del municipi també haurà de pagar els diners que el tècnic va deixar de cobrar des del seu acomiadament. El Tribunal Superior de de Justícia de Catalunya (TSJC) ha pres aquesta decisió després de rebutjar el recurs presentat per l’Ajuntament de la població contra la sentènciapresentadaper l’arquitecte.

Ramon Munté va ser acomiadat del càrrec de tècnic municipal de La Bisbal del Penedès l’any 2013, quan el funcionari va fer 65 anys i va demanar al govern municipal continuar en el càrrec fins als 70 anys. El govern, que no va acceptar aquesta petició, va prescindir d’aquesta plaça i va contractar els serveis d’un enginyer tècnic.

L’Ajuntamentva recórrer una primera sentència, feta pública el febrer de 2015, que reconeixia el dret de l’arquitecte municipal a recuperar la plaça i cobrar el que li pertocava des del seu acomiadament. El TJSC però, ha continuat ferm amb la sentència i obliga al consistori a readmetre Munté fins als 70 anys.

La readmissió de Munté obliga a modificar el pressupost

La reincorporació de l’arquitecte municipal a aquesta plaça obligarà al consistori a modificar el pressupost per falta de la quantitat de diners necessària per pagar el sou, la Seguretat Social i les costes del procés judicial fins a 600 euros. En concret, la readmissió de Munté comporta una despesa de 173.277,55 euros més els interessos de demora. La modificació del pressupost va ser aprovada en l’últim ple per CiU i PSC amb l’abstenció d’ERC.

tracking