Diari Més

Tribuna

En política municipal, gestió per damunt de tot

Número 2 de la candidatura del PSC a l'Ajuntament de Tarragona

Creat:

Actualitzat:

A Tarragona, com a tota ciutat moderna, hi vivim persones amb tota mena d'ideologia política. Som gent d'esquerres, de dretes, comunistes, socialdemòcrates, conservadors, capitalistes, ecologistes, antisistema, constitucionalistes, independentistes, gent apolítica... Som gent que se sent catalana, gent que se sent espanyola, europeistes... i també persones que ens sentim identificades amb tot una mica o amb res en absolut. La ciutat en la qual ens movem cada dia, afortunadament, és diversa.

Malgrat aquest maremàgnum de realitats, sentiments i pensaments, hi ha una cosa que ens uneix a tots plegats: l'estima per la nostra ciutat, Tarragona. Tots nosaltres, cadascú a la seva manera i d'acord amb la seva perspectiva i situació personal, volem el millor per a la nostra ciutat i per a la gent que ens envolta.

I és en aquest punt de coincidència on crec que la classe política hem de treballar per construir la Tarragona del futur. Cal deixar de costat la confrontació ideològica i posar Tarragona al davant de totes les prioritats.

La via del diàleg i l'acord és imprescindible després d'anys de molta crispació que ens han portat a una paràlisi en l'administració local que, malauradament, s'ha traduït en un empitjorament de la ciutat i en les condicions de vida de molts tarragonins i tarragonines. Hi ha molts exemples, com ara l'encariment dels lloguers, l'expulsió de la gent jove de la ciutat o la pobresa energètica, que requereixen un abordatge immediat i un canvi dràstic en la manera de fer dels representants públics. La suma d'esforços, encara que sigui resultat de posicionaments ideològics diferents, sempre ens portarà més lluny que no pas la confrontació i l'enrocament dels posicionaments.

És hora de treballar més des de l'educació, el respecte a la diversitat i l'empatia que no pas pel camí del sectarisme polític, la imposició, l'insult o el menyspreu a aquelles persones que pensen diferent o aspiren a una realitat alternativa a la nostra. En clau municipal, cal esforçar-se en la gestió de les necessitats de la ciutat i de les persones per damunt de la defensa dels ideals polítics de cadascú, plenament legítims i saludables en una societat plural, però que hem d'aprendre a gestionar-los d'una manera civilitzada si no volem que la nostra ciutat es vegi perjudicada en els pròxims anys.

Jo així ho crec fermament i és amb aquest propòsit, el d'ajudar a construir una ciutat on qualsevol persona es pugui sentir còmode, que he decidit posar-me en política municipal com a independent. Ho faig amb el PSC perquè el seu projecte de ciutat es basa en això, en treballar per una ciutat que protegeixi la diversitat de la seva gent, amb un Ajuntament que busqui solucions per a tots els col·lectius i que sempre posi el progrés dels tarragonins i tarragonines per damunt de qualsevol ideologia o moda política, vingui d'allà on vingui

És hora de pensar en Tarragona.

tracking