Diari Més

Tribuna

Qui ha creat aquesta comarca dormitori?

Portaveu i regidora d'ERC Cunit

Creat:

Actualitzat:

Últimament, podem veure a la premsa publicada i a les xarxes fotos dels nostres Alcaldes del Baix Penedès darrere una pancarta reclamant millors serveis per la nostra comarca. Fan bé a ser els primers a reclamar que les altres administracions compleixin amb la seva obligació de donar als nostres conciutadans els serveis de qualitat que mereixen com qualsevol altre del nostre país: educació, sanitat, atenció a les persones, seguretat, polítiques actives envers els aturats. Som una comarca que objectivament pateix un dèficit de serveis que costa revertir. Però arrisquem de caure en el victimisme si no som capaços de fer una serena autocrítica.

Bàsicament, el que ens passa és que hem escollit fa anys un model de comarca fonamentat en un creixement d'habitatges desmesurat que ens ha portat a ser un pol molt atractiu per famílies que s'han traslladat especialment des de l'àrea metropolitana de Barcelona al Baix Penedès, on han trobat preus dels habitatges més assequibles, qualitat de vida, un entorn natural envejable, bones comunicacions amb Barcelona per poder continuar amb el seu lloc de treball.

Tots els alcaldes, els d'ara i els d'abans, saben que les administracions són més lentes respecte als processos socials. Doncs el que es va produir i s'està produint era perfectament conegut per la classe política del Baix Penedès: massificació escolar, serveis sanitaris que no donen l'abast, un model econòmic on el sector de la construcció i els serveis són preponderants creant llocs de treball amb baixa qualificació; l'arribada de famílies “expulsades” de facto de l'àrea metropolitana a causa dels preus dels habitatges i que sovint venen ja “desestructurades”.

Per això fa sobtà quan escoltes la queixa que som una comarca dormitori. Qui ha creat aquesta comarca dormitori?

Més patètic és veure el nostre Alcalde i la portaveu del PSC que reclamen solucions quan ara mateix continuen volent un model de creixement d'habitatges a la nostra població que no farà més que augmentar els problemes. I ha de ser la Generalitat, a la qual tant reclamen, que posi fre a aquest model amb la revisió de varis PDU reduint el sostre residencial en benefici del comercial i de mantenir l'entorn natural.

És evident que si els serveis públics no donem més de si és perquè continuem essent la comarca amb més creixement de població, tenim la taxa d'atur més alta del país i cada vegada més som una comarca dormitori, doncs s'ha de posar fre al model de construcció de més habitatges i afavorir l'activitat econòmica i preservar l'entorn natural com a motor econòmic i de qualitat de vida.

Pot ser que l'Alcalde quan es posi darrere d'una pancarta reclamant solucions pel Baix Penedès es posi davant un mirall per reclamar a ells mateixos que, ni que sigui per una vegada, formi part de la solució que necessitem!

tracking