Actualitzada 06/10/2022 a les 21:59
Montserrat Flores.
L'efecte dels pressupostos participatius va molt més enllà, però. Ens fa conèixer les necessitats i propostes d'altres persones. Ens permet debatre sobre elles en els tallers i sessions presencials. Motiva les persones proposants a defensar i argumentar la seva proposta per tal de convèncer la ciutadania i rebre el màxim nombre de vots possibles, i també a comprendre els condicionants tècnics de la seva proposta. I quan llegim el conjunt de propostes finalistes per decidir quines votarem, ens submergeix en tota una diversitat d'interessos i sensibilitats. Un exercici de democràcia deliberativa molt important.
A més, les propostes guanyadores són seguides amb interès per part de les persones que les han proposat o les han votat, de tal manera que aquella obra o millora compta des de l'inici amb l'adhesió crítica i exigent de l'entorn on s'ubicarà. Les propostes guanyadores esdevenen un motiu d'adhesió als afers públics, dels quals l'Ajuntament n'ha de donar compte i explicar les raons dels canvis que es puguin produir en la seva execució.
I, en darrer terme, els pressupostos participatius reforcen el convenciment que totes les persones que vivim a la ciutat tenim capacitat per detectar necessitats i prioritzar-les. Són una eina de participació que parteix del concepte de ciutadania empoderada. Aquest mes d'octubre, l'Ajuntament de Reus ha tornat a engegar una convocatòria de pressupostos participatius. Totes les persones de més de 14 anys empadronades a Reus tenen fins al 6 de novembre per presentar idees als pressupostos participatius de la ciutat. Des de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals esperem amb delit la teva proposta!
Redacció i administració: Carrer Manuel de Falla, 12 Baixos. Tarragona
977 21 11 54Redacció a Reus: Carrer Llovera, 18. 1r 1a. 43201 Reus
977 32 78 43diari.mes és un mitja
auditat per OJDInteractiva
Amb la col·laboració de: