Diari Més

En portada

Els joves fan camí cap a Santiago

Vicarei episcopal de la pastoral

Creat:

Actualitzat:

Avui acaba a Santiago de Compostel·la el Pelegrinatge Europeu de Joves, una trobada que ha aplegat nois i noies provinents de tot Europa després d'unes jornades de camí i que els ha portat a confluir allà on la tradició situa la tomba de l'apòstol sant Jaume. El lema d'aquest pelegrinatge és Jove, aixeca't i sigues testimoni. L'apòstol sant Jaume t'espera. Aquesta convocatòria vol ser una invitació als joves a aixecar-se, a respondre amb promptitud a la crida del Senyor i a difondre la bona nova de l'Evangeli. Aquest lema està inspirat en l'Evangeli de Lluc, on l'expressió aixecar-se es pot traduir, també, com ressuscitar o viure en el Senyor.

L'any jubilar Xacobeo era el 2021 ja que el 25 de juliol queia en diumenge, però a causa de les restriccions encara vigents aleshores per la pandèmia de la covid-19 es va ajornar a aquest estiu. Sigui com sigui, aquesta convocatòria ha donat la possibilitat a molts dels nostres joves de fer experiència de pelegrinatge per trobar-se amb les arrels de la nostra fe.

Resulta un fet especialment oportú que aquest Pelegrinatge Europeu de Joves arribi després d'una fase diocesana de procés sinodal en la qual també els joves han pogut participar durant aquest curs. El passat 11 de juny tots els representants de cada bisbat fèiem arribar les propostes diocesanes a la Conferència Episcopal Espanyola i moltes d'elles eren el resultat d'allò que proposen els nostres joves. Tot plegat ha fet possible que aquests mateixos joves que van fer experiència de sinodalitat en comunió, participació i missió, ara puguin viure, també, la culminació d'aquesta experiència pelegrinant a Santiago i trobant-se amb una multitud diversa de persones provinents de tots els racons d'Europa per viure la comunió, la participació i la missió tornant als fonaments de la fe apostòlica i cercant la fidelitat a l'Evangeli.

Els nostres joves estan fent una experiència molt profunda i intensa, i segur que tornaran transformats per aquest pelegrinatge que suposa, en molts casos per a ells, un punt d'inflexió en les seves vides i una oportunitat de conversió per esdevenir deixebles missioners. Procurem tots plegats que, quan tornin aquests joves a les nostres comunitats parroquials, es trobin amb parròquies que continuen fent camí, que han assumit els reptes que proposen les conclusions del procés sinodal i que estan en marxa per donar resposta, també, als reptes que la societat actual ens planteja tot confiant en l'assistència del do de l'Esperit Sant. Si això és així segur que aquest Pelegrinatge Europeu de Joves a Santiago serà, per als joves i per a l'Església en camí, una veritable oportunitat de renovació i de Gràcia.

tracking