Diari Més

Tribuna

Gaudí Centre, 15 anys del despertar turístic de Reus

Portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus

Creat:

Actualitzat:

Aquest mes de maig és compleixen 15 anys de la creació del Gaudí Centre, un equipament que es va començar a pensar el 2002, en l'Any Internacional Gaudí, en què es commemorava l'aniversari del naixement a Reus de l'arquitecte. El Govern socialista de Reus va tenir la capacitat de fer una aposta original, innovadora i, pels temps que corrien, arriscada per tal de retre homenatge a un dels personatges més il·lustres de la ciutat i referenciar definitivament al geni i la seva obra amb Reus. L'objectiu era crear un nou equipament de turisme cultural, una nova porta d'entrada a la ciutat ubicant l'oficina de turisme al mateix punt, fomentar el coneixement de la figura i l'obra de l'arquitecte i situar així Reus al mapa del turisme cultural contribuint a la dinamització econòmica i comercial. Uns objectius que es van complir amb escreixos ben aviat. El Gaudí Centre va obrir portes el 2007 i, un any després, el 2008, va rebre 52.041 visitants, una xifra que suposava triplicar les visites que havia tingut l'any anterior la Ruta del Modernisme, un clar exemple de l'èxit que s'havia aconseguit amb aquest projecte de la ciutat de Reus. L'encert d'aquell govern encara està tenint impacte a dia d'avui, i és que el nombre de visitants al Gaudí Centre no para de créixer i durant el 2021 va ser l'espai més visitat de la ciutat. De fet, aquest equipament va suposar, i encara ho fa actualment, una millora del posicionament de Reus enfortint la imatge de ciutat de Gaudí. Sens dubte, és una bona mostra del que suposa tenir grans iniciatives quan s'està governant, ja que quan ho són, aquestes travessen mandats i partits polítics i segueixen sent un referent per a la ciutat. I aquest és només un dels molts equipaments que s'han creat amb un govern socialista a la ciutat i que perpetuen la seva utilitat en el temps amb èxit, com és el cas de la Fira de Reus, Tecnoredessa i CEPID, però també vam fer evolucionar la ciutat amb la vianalització del carrer Llovera ara fa 15 anys, una conversió molt més transformadora que la que s'està fent al Raval de Santa Anna i que va retornar veritablement l'espai al vianant. Per mencionar altres projectes que van encetar-se en etapa socialista i que encara triomfen avui en dia, tenim les millores dels Teatres Bartrina i Fortuny i la Fira del Circ Trapezi, que recentment ha celebrat la 26a edició.

La ciutadania de Reus fa temps que demana un canvi veritable a la ciutat i deixa palesa les ganes de tornar a un govern eficaç que faci progressar Reus com ho va fer el PSC fins l'any 2011. Amb aquesta il·lusió i esperit m'he disposat a encapçalar la llista del PSC per a les eleccions municipals de l'any vinent, per recuperar l'alcaldia d'una ciutat que necessita dels projectes globals i compartits per seguir evolucionant com ho hem fet històricament. Necessitem noves infraestructures, com les que arribaran gràcies a la nostra insistència i treball lleial, l'estació de Bellissens o la Intermodal, promogudes pel Govern de Pedro Sánchez, i noves polítiques per dinamitzar el comerç i recuperar la capitalitat en aquest aspecte i molts altres. Hem de tornar a posar Reus en el lloc que es mereix, ser la referència del Baix Camp i una de les ciutats més importants de tot Catalunya.

Estem d'enhorabona per aquests 15 anys del Gaudí Centre el qual s'ha de seguir potenciant perquè es mantingui com un referent del turisme cultural de qualitat al territori. Hem de treballar per continuar fent gran Reus amb els serveis, equipaments i infraestructures que facilitin el progrés de la ciutat i el benestar de les reusenques i els reusencs i així puguem també celebrar en els pròxims anys el canvi beneficiós que suposaran per Reus, les seves persones i el país.

tracking