Diari Més

Creat:

Actualitzat:

Ja fa molts anys que en el nostre llenguatge diari, tant en l'àmbit professional com social, incorporem paraules angleses, que a més donem per fet que tothom sap de què parlem. Potser en l'àmbit turístic és molt freqüent la utilització de l'idioma anglès, en ser una activitat força internacional. Una d'elles, és el glamping coneguda també amb altres noms, com boutique càmping o luxury càmping. En realitat, es tracta d'un turisme de natura però amb una característica fonamental, la comoditat. Són allotjaments situats sempre a l'aire lliure, en parcs nacionals, muntanyes, boscos, deserts o platges. Quan els reis i els sultans portaven els seus palaus als països, que conquerien i confiscaven les seves riqueses, estaven fent glamping. Per tant, no és un invent d'ara, ja existia sense saber-ho.

De la mateixa manera que els hotels amb encís es publiciten, ara els càmpings també parlen de les vacances amb encant, demostrant que tenen un valor afegit com l'opció més respectuosa amb l'entorn. Les empreses que tenen aquest segell diferenciador, programen esdeveniments amb concerts, activitats esportives, una oferta gastronòmica especial, revetlles, si s'escau, que tot plegat volen crear un ambient màgic.

El terme Lodge, en anglès, s'utilitza per a distintes accepcions com aixopluc, refugi (del tipus dels que empren els caçadors, pescadors o muntanyencs), cabana rústega, morada temporal i petita Fou precisament aquesta accepció que es va iniciar a utilitzar-se per a denominar als hotels dels parcs nacionals de Kènia per què eren petits, es trobaven en àrees protegides i donaven posada a poques persones. Aquests indrets s'anomenen Ecolodges i l'esperit tant dels responsables com dels visitants que els trien com a alternativa per als seus viatges així com de les autoritats locals que encoratgen a la seva creació, és el desenvolupament sostenible del lloc per a conquerir el creixement econòmic de la comunitat on es volen consolidar, però respectant la cultura i el medi ambient local, tots aquests elements bàsics de l'així anomenat Ecoturisme: 1. Mínim impacte ambiental negatiu; 2. Màxim respecte per les cultures locals; 3. Enorme benefici econòmic pel país i 4. Òptima satisfacció per al turista.

Actualment, la creixent valoració de la natura per la nostra cultura, ha produït un increment del turisme fins a llocs de belleses naturals com muntanyes, selva, sabanes, i és així que cada dia podem trobar més allotjaments d'aquest tipus. Finalment, encara que no amb el mateix fi contemplatiu, experimental, vivencial o de creixement personal, sinó esportista, se sol utilitzar el terme lodge per a referir-se a certs allotjaments per a pescadors, caçadors, esquiadors o muntanyistes, tots ells que per les característiques intrínseques de les seves activitats necessiten alberg en llocs allunyats dels centres urbans i en medi ambients amb característiques geogràfiques especials.

Està clar que el glamping és una proposta que està cada vegada més en les decisions quan es planifiquen les vacances en família. Despertar-se al mig de la natura, sense horaris, escoltar la brisa del mar o gaudir de la tranquil·litat al costat de les muntanyes són els paràmetres que tenim en compte. Al territori tenim més de càmpings excel·lents, amb estil, de costa i interior, entre la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, tots amb un nivell de qualitat alt i set d'ells reconeguts entre els millors d'Europa. Amb mesures de seguretat anti covid, amb el segell Safe Turism. Amb parcel·les per acampar, bungalous, totalment equipats i botigues de la nova tendència glamping, glamour en càmping.

tracking