Diari Més

Creat:

Actualitzat:

Aquests dies tinc la meva família felina bastant revoltada. Per un costat, perquè a l'Associació Vallsgat no paren de recollir gats i gossos abandonats (si en voleu adoptar un, adreceu-vos a adopcionvg@gmail.com) i, per l'altre, per la polèmica desfermada arran de la prohibició per part de l'alcaldessa de Gijón de les curses de braus. Bé, Mixeta, Kedi i Boni no estan en peu de guerra contra aquesta prohibició, sinó pel fet que alguns polítics i periodistes defensors de la Tauromàquia hagin dit que «los toros no sienten ni tienen sentimientos». No sabem si tindran sentiments a la manera dels humans, però de sentir... I tant que senten! Qualsevol ésser viu reacciona davant sensacions plaents o doloroses. Dir el contrari és una bajanada.

I, a propòsit de bajanades, quan Mixeta pensava que el més alt del podi en aquesta matèria l'ostentaven sense discussió les teories sobre la Sanitat, els impostos i la llibertat de la senyora Díaz Ayuso (donya Isabel), compartint el lloc amb el senyor Casado (don Pablo) pels mèrits adquirits amb la gairebé insuperable definició de la nostra última guerra incivil com la lluita «de la democracia sin ley contra la ley sin democracia», vet-ho aquí que el doctor Salvador Illa gairebé els desbanca a tots dos amb el seu magnífic «És molt important que passem pàgina a deu anys que, no exagero, han estat els pitjors dels últims tres-cents de la història de Catalunya». Els «maarrameeuffffuuu» es devien sentir fins a Tombouctou... com a mínim! Mixeta m'ha fet memòria que durant aquest temps hi ha hagut un enfilall de desgràcies de tota mena, sense comptar pestes i cataclismes naturals: el decret de Nueva Planta, la guerra del Francès (quan Tarragona va quedar reduïda a 300 habitants), les tres guerres carlines, els «pronunciamientos» i els atemptats a dojo, les desfetes de Filipines i de Cuba, els desastres del Barranco del Lobo (1909) o d'Annual (del qual enguany es commemora el trist centenari) i la guerra incivil del 1936-39, en totes les quals Catalunya va rebre de valent. I deixem-ho aquí per no allargar-ho. Home, no és que el període 2011-2021 sigui per tirar coets, però d'això a dir que han estat els pitjors anys de la nostra dissortada història!...

Mixeta ha girat cua deixant escapar un llarg «meeeufffffffbufffxxfff»». Que traduït vol dir: «I tu estàs tan tranquil quan deixeu els vostres assumptes humans en mans d'aquests personatges? I el pitjor és que, si mires en altres direccions, també en trobaries de candidats a la medalla d'or en unes hipotètiques Olimpíades de la Bajanada.»

Confesso que m'ha deixat pensatiu i preocupat.

tracking