Diari Més

Creat:

Actualitzat:

El Telenotícies anuncia: «Avui, el megawatt arriba als 101 euros» i a continuació passen a explicar els esports. M'imagino els riures a La Moncloa, «Que gilipolles, haha! Que es podreixin els pobres!» Si cobres el salari mínim, pagar 90 euros d'electra representa el 10 per cent de la teva percepció. Ja no parlem del gas, bons altres! Només us diré que quan em truquen d'una companyia d'aquestes contesto «señorita, yo no negocio con delincuentes». Ja podeu anar apujant el salari mínim si després pugeu com us passa per l'Arc de Triomf els serveis bàsics. De vegades, quan veig que s'ha normalitzat un abús, em recordo d'aquelles repúbliques bananeres on la inflació és horrible. Potser ja ens hem convertit en una república bananera? No, no arribem ni a això, ells -com a mínim- tenen una república. Aquí, només plàtans i monarquia.

Per si no ho enteneu, posaré un exemple a l'estil de Coco de Barri Sèsam. Agafeu la calculadora. Si jo tinc un treballador a qui li pago dos mil euros, però l'obligo a aparcar dins l'empresa i el pàrquing val vuit euros l'hora, és el mateix que si li pagués 500 al mes. S'entén?

Escolteu, senyors que governeu gràcies als vots dels qui paguem l'electra, a què espereu per posar fi a aquests abusos? Ara els experts diran que si les energies renovables bla bla, que si no plou i els pantans, que si les nuclears, que si l'hora vall i el minuto Valle-Inclán... En comptes d'un Tribunal de Comptes, tingueu un Tribunal de la Lògica que embargui els iots i les mansions dels que s'han folrat a costa de la gent treballadora. Rojo i populista? Doncs sí, què passa? Blaus i unionistes ja n'hi ha molts, entre ells els «progressistes» de fireta.

tracking