Diari Més

Creat:

Actualitzat:

Any 2155. Exterior. Ni nit ni dia, perquè estem a l'espai. Els protagonistes, Peter Manion i Laura Delete, encaren una missió extraordinàriament perillosa que podria fer que l'estació espacial catalana NewSpace caigui estrepitosament sobre Cornudella. Delete i Manion van superar el màster de gestió de naus espacials de la URV, però, tossuts, fa dies que discuteixen com s'ha de gestionar l'estació, que cau mil metres cada dia. Des de la Base del Parc Astronòmic Montsec (ampliada al febrer) s'encarreguen de què tot funcioni i s'envia ratafia amb els coets Macià XII i Pujol XIII, una missió que va acabar malament.

El dissabte 8 de maig l'estació semblava estar estabilitzada, però, ja de nit, la nau va entrar en davallada sense remei. Cornudella ja ha estat evacuat esperant l'impacte. Manion -caparrot- diu que ell sol podrà pilotar la nau, però la Base pensa que acabarà malament i hauran de llençar una nova missió que els porti al planeta DUI 155, a la galàxia Careless.

El conflicte va sorgir quan Peter decidí que els propulsors de la nau desceleressin i l'arribada al planeta DUI 155 s'endarrerís vint anys respecte a les cartes de navegació que es van fer a la Terra. Era una missió difícil, perquè no és que el viatge fos curt, és que era curt de gambals. La Laura Delete insisteix a fer servir el CDR (Combustible Directe Radioactiu). Al final de l'episodi, la Divisió Espacial dels Mossos de la Galàxia detenen a Cornellà el JTC, un home de cabells esbojarrats i bigoti poblat i, un altre individu primet (de més jove) amb ulleres que és SIR. Tots dos van ser arrestats per llençar sucre als motors del NewSpace II. Fi. Us ha agradat? Pagareu les crispetes caretes. Ja ho sabeu?

tracking