Diari Més

Tribuna

Volem un pla d'accions programat per al Baix Penedès

Diputada del PSC al Parlament per Tarragona

Creat:

Actualitzat:

Les darreres dades publicades sobre l'atur constaten el que, per desgràcia, ja sabíem: el Baix Penedès és un dels territoris de Catalunya amb el percentatge d'atur més elevat. El que és trist, penosíssim, és que malgrat que aquesta realitat ja la portem arrossegant durant anys cada cop que ens hem dirigit a la Generalitat demanant respostes ens haguem trobat el silenci absolut com a resposta.

I no parlo d'un dia o d'una acció concreta. Des del PSC hem demanat reiteradament al Govern independentista de la Generalitat, durant anys, que impulsés un pla programat d'actuacions urgents a la nostra comarca. Sempre he dit que els habitants del Baix Penedès no som més catalans que ningú però tampoc mereixem ser tractats com a ciutadans de segona. Els pressupostos del Govern de la Generalitat destinats a la comarca s'han anat reduint any rere any de forma absolutament incomprensible.

Mereixem respostes aquí i ara, perquè la realitat que patim –i les dades de l'atur així ens ho recorden- ho requereix. Aquesta comarca té actius per ser terra de progrés i el que és intolerable és que per la desídia d'alguns el tren de les oportunitats sempre ens passi per davant sense aturar-se a casa nostra.

La Generalitat no pot continuar amagant el cap sota l'ala. És realment incomprensible que en una comarca que ha rebut de ple els efectes de la crisi per la seva vinculació al sector de la construcció no s'impulsin les infraestructures i els equipaments que ens ajudin a sortir d'aquesta situació.

Estem parlant de la vida de la gent, literalment. Entre aquestes accions que demandem al Govern està que mantingui els efectius del transport sanitari que hem perdut aquests darrers anys, així com l'alliberament o la bonificació dels peatges de l'autopista C-32 per als habitants de la nostra comarca. Repeteixo, no demanem res que la mateixa Generalitat no hagi implementat en altres zones del país. Per què al Baix Penedès no es pot fer el que es va fer amb els veïns i veïnes del túnel del Cadí que sí que disposen de bonificacions de fins al 100% del cost del peatge? Haurem d'anar a viure al Bergadà o la Cerdanya perquè a Barcelona ens facin cas?

Necessitem, volem, una resposta. El Baix Penedès s'ho mereix. Per tant, ara que comencem la legislatura al Parlament, reiterem la nostra oferta d'assolir un ampli consens entre totes les forces polítiques per aconseguir, ara sí, aquest pla programat d'actuacions, que en la nostra opinió s'hauria d'implementar en un termini màxim de sis mesos, adreçat exclusivament al Baix Penedès.

Des del PSC ens comprometem a fer tots els esforços per ajudar a crear nous llocs de treball a la comarca. Això també forma part del concepte del canvi que defensa Salvador Illa. Aquest pla de xoc ha d'incloure plans d'ocupació i de formació ocupacional per donar feina, especialment, als joves i als aturats de llarga durada. Sobretot als treballadors vinculats històricament amb el sector de la construcció.

Estem convençuts que ho tenim tot per ser una comarca on es pugui viure amb uns paràmetres de qualitat de vida d'excel·lència. Però no ho podem fer sols, necessitem l'escalf de totes les administracions. El primer que ens cal és que ens ho creguem. I que tots anem a una a Barcelona, Madrid, Brussel·les i on faci falta defensant allò que ens correspon. Nosaltres hi estem disposats, per convicció i per necessitat imperiosa. Les dades de l'atur publicades ahir ens ho recorden.

tracking