Diari Més

Tribuna

Reflexions sobre el consell de salut de l'ajuntament de Vendrell

President de la Xarxa Vendrellenca

Creat:

Actualitzat:

Una de les eines amb les quals podem comptar davant aquesta pandèmia al nostre municipi, es l’existència del Consell de salut, aquest espia d’actuació impulsat per Podem Vendrell, a l’any 2016 hauria de servir per intercanviar opinions, avaluar la situació i prendre mesures per garantir que el COVID19 no s’escampi per al nostre municipi. Però vista la manca d’operativitat d’aquest espai que encara no hem consta que tingui convocada una reunió davant les dades del COVID19, aquí us deixo les meves reflexions sobre aquesta qüestió.

El primer que voldria dir, es que tenir un consell de salut en aquesta situació de pandèmia es una pas en davant per tenir controlada la situació i que hem d’agrair a Podem Vendrell qui va ser l’impulsor d’aquest consell a al Novembre de 2016 a l’abric de la proposta de la Xarxa Vendrellenca, portada al ple, per que d’una vegada es construís el CAP del Botafoc, que fins aquell moment havia servit a socialistes i convergents per fer propaganda electoral. No obstant, en la practica el que ens hem trobat, es que aquesta eina tan important i tan bona per intercanviar opinions, avaluar la situació i prendre mesures no esta servint per la seva finalitat, fruit de la paràlisi del Govern que fa que no es convoqui una reunió davant la situació actual.

En la meva opinió i tenint en compte que aquest espai de treball ja estava constituït, s’hauria d’haver programat per al Govern local una reunió després del Nadal, per informar als membres de la situació de la pandèmia a la nostra vila, per treballar els escenaris existents i per parlar de les ja anunciades vacunacions. No obstant hem consta que no es va convocar una reunió d’aquest òrgan i crec que s’hauria d’haver fet en qualsevol escenari donat que la situació actual es una prioritat.

Cal deixar pales que la Xarxa Vendrellenca entitat veïnal de la qual soc president, va instar als grups del ple i al Govern el passat dia 05 de Gener a fer una reunió per prendre mesures sobre davant les dades que es anaven donant per part del departament de Salut, que cada dia que passa van sent pitjors que les anteriors. Per part dels grups del ple tan sols hem rebut contestació dels grups de l’oposició, dient-nos que han demanat aquesta reunió. No obstant a data d’avui encara ens trobem que no s’ha convocat la reunió del Consell de Salut, òrgan que entenc hauria de canalitzar les accions i la informació de la pandèmia.

Vull tancar aquesta reflexió dirigint-me als representants del Consell de Salut de l’ajuntament de Vendrell, per dir-los que és molt necessari que fem servir espais com aquest, per intercanviar opinions, avaluar la situació i prendre mesures en benefici de la salut de la ciutadania de Vendrell.

tracking