Diari Més

Creat:

Actualitzat:

Som un país de pandereta. Sí i simbomba també. Hem de reconèixer que quan plou molt, o neva, anem de cap (i de cul) de tal manera que si no et quedes sense llum, et cau el sostre de casa. No sé com poden viure a Oslo o Kíev. Allà també omplen els informatius amb imatges dels carrers nevats? Allà també hi ha una dona que es diu Catenària que està com un tren però sempre malalta? Als països nòrdics deuen tenir molts polítics amb pales i aquí tenim palades de polítics que es dediquen a crear sigles quan arriba una crisi: NEUCAT, FERROCAT...i ara ja un descarat BUTACAT.

No sé quantes dècades fa que es repeteixen aquestes situacions. (Recordeu un conseller y una discoteca?) Però com que soc un bon ciutadà i m’agrada col·laborar, se m’ha acudit -diguem boig- que podrien anar a informar-se als països on quan neva no s’aturen els trens, es pot circular i no cauen sostres. Diré la paraula clau, prohibida a la URV: copieu-los!En altres temes com la corrupció sí que heu après d’altres països. Eh, lladres! De veritat que cada vegada que el temps s’enfada hem de tenir morts? Quanta gent mor a Hèlsinki un cap de setmana que neva?

Ei, que vull enviar una abraçada a tots els cossos que treballen en aquestes emergències: bombers, policies, gruistes, SEM... la crítica no va amb ells, que prou que agrairien tenir més mitjans. I, si us plau, fugim ja de frases com «home, és que allà plou cada dia», per justificar que quan plou aquí hi ha més morts a la carretera. Que truquin a l’Automòbil Club d’Irlanda i preguntin per què allà, que tenen un quart d’hora de sol a l’any, no tenen accidents. No, millor, que vagin a Suïssa a preguntar com esvota per internet.

tracking