Diari Més

Tribuna

Un nou curs escolar a Cunit

Tinent d’Alcalde a l’Ajuntament de Cunit

Creat:

Actualitzat:

Ahir va començar un nou curs escolar al nostre poble. Un curs escolar diferent, marcat per la covid-19 i les noves mesures que això comportarà pels quasi 2000 infants de Cunit.

Des del govern municipal tenim molt clar que l’escola és un element important pel nostre poble. Des de la Llar d’Infants fins a l’Escola d’Adults passant per les Escoles i l’Institut, l’itinerari escolar marca una part important de la vida dels nostre infants. El món escolar a Cunit està dividit pels centres que són de competència i responsabilitat municipal, la Llar d’Infants i l’Escola d’Adults, per un cantó, i els centres que són competència i responsabilitat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, les Escoles de primària i l’Institut. Enguany des de l’Ajuntament hem reforçat la neteja als nostres centres i també a les Escoles de primària, augmentant el contracte de la neteja i posant una persona a cada centre durant tota la jornada lectiva.

També cal agrair la feina de coordinació que des de la regidoria d’Ensenyament s’ha dut a terme amb el Consell Comarcal del Baix Penedès. Gràcies a aquest treball en equip, moltes vegades silenciós però constant, hem aconseguit un segon autobús pel transport escolar a Cunit, que reforçarà l’oferta existent. Un altre compromís amb l’educació de qualitat que tenim per part de l’equip de govern, és la implementació d’un pla d’ocupació amb perfils de vetlladora, que pugin reforçar l’atenció dels nostres infants a les escoles. I també tenim projectes de futur per les Escoles. Des de la regidoria d’Ensenyament estan acabant d’enllestir uns projectes per transformar els patis escolars en la mateixa línia que el projecte que es va fer a la Llar d’Infants, naturalitzant la visió global dels patis.

Des de la regidoria també es treballa en conjunt amb la regidoria d’Esports per impulsar tot un programa esportiu a les escoles que millori l’oferta existent i sobretot enllaci l’activitat esportiva dels centres amb els clubs del municipi, potenciant la base i la formació esportiva dels infants.

Cunit és un poble en constant creixement, amb molta gent que decideix venir a viure a Cunit, perquè és un gran poble. I les Escoles esdevenen un punt de trobada, d’integració i de creixement del nostre poble, del nostre sentiment de comunitat.

Cunit té una gran comunitat educativa que va des de tot el personal dels centres educatius, a les Ampes i el conjunt de les famílies de Cunit. I des de l’Ajuntament de Cunit volem posar i posem tota la nostra energia i la nostra força perquè aquest curs sigui el més normal possible.

Que tingueu tots i totes un bon començament de Curs 2020.

tracking