x
Cercador de l’Hemeroteca
Español
Seccions

Tarragona Reus Costa Daurada

Tarragona
27.79 º
12.96 Km/h
Els manaments de Moisés

Tarragona càlida

Periodista

Actualitzada 20/08/2020 a les 15:13

Moisés Peñalver

Moisés Peñalver

Moisés Peñalver

Ja fa temps que no faig un manament cursi, ni de romans. Avui faré el monyes. Vull dir que escriure tendre, i demà, el de gladiadors. Després de viure gairebé vint anys per les barcelones, no fa molt que vaig tornar a Tarragona. A banda d’observar que els meus amics estan jubilats o tenen una «excedència» permanent i viuen a la part de dalt de Rovira i Virgili, he notat una altra cosa que m’ha fet veure l’amic Paco: en aquesta ciutat la vida és més càlida i humana que a la gran urbs.

He anat a l’ajuntament a fer un tràmit i he vist que el conserge de la porta em coneix. Llavors, mentre baixava de l’avinguda de l’Imperi, m’he recordat de temps passats. Del 1999 al 2005 vaig viure a l’Hospitalet de Llobregat, on mai ningú m’havia saludat, ni em coneixia. Del 2005 al 2016 vaig viure a Cornellà i he comparat l’experiència d’avui amb quan entrava a fer un tràmit a l’ajuntament d’allà. Exceptuant el Joan Tardà... cap cara coneguda, cap salutació, cap res, una vida freda. A Tarragona els alcaldes s’apropen, com els nens a Jesús, em coneixen i em saluden, tant els indepes -com jo- com els actors de Hollywood. Abans d’arribar a casa, he passat pel Petit Tarraco i l’amo m’ha dit adeu, també m’ha saludat un amic que tinc a les Dominiques que no vol que posi el seu nom aquí. I he acabat fent una cervesa amb un altre amic que viu amb López Pelaez. Estic agraït a tots vosaltres per estimar aquest article, saludar-me pel carrer quan em reconeixeu i fer que la vida a Tarragona sigui càlida. Què? Ha quedat cursi? Va, que ho arreglem: també m’he trobat un antic conegut que m’ha recordat que: «Em deus 20.000 pessetes des del 1998!». Sabeu què? Crec que tornaré a Barcelona.

Comenta el contingut : Tarragona càlida
Diari MesDiari Mes és una marca registrada de Tamediaxa, S.A.

Redacció i administració: Carrer Manuel de Falla, 12 Baixos. Tarragona

977 21 11 54

Redacció a Reus: Carrer Llovera, 18. 1r 1a. 43201 Reus

977 32 78 43

diari.mes és un mitja
auditat per OJDInteractiva
Diari Mes

Amb la col·laboració de:
Diari Mes