Diari Més

Creat:

Actualitzat:

Una nit convocaven una concentració a les portes dels Mossos de Camp Clar per defensar la nostra policia. Hi vaig anar per mostrar la meva solidaritat amb ells. Érem cinc persones de Tarragona, perquè aquella nit feien futbol. M’han fet desenes d’entrevistes com a escriptor de temes policials i sempre he parlat bé dels Mossos, del seu perfil tècnic, modern i allunyat de ja sabem què. La Policia de la Generalitat és com casa meva i els seus components són els meus amics i haurien de ser els vostres. He estudiat criminalistica amb ells, els conec bé i són bones persones, en general.

Els últims temps dec haver deixat sorpresos els del gabinet de premsa del cos i els que em coneixen i no deuen entendre per què critico amb duresa algunes actuacions. Sembla complicat de pair però no ho és tant. Villarejo és un digne representant del Cuerpo Nacional de Policia? Va ser Roldán algú que va honorar la Benemérita? Doncs, jo ataco els que taquen la imatge d’un cos amic.

Els ciutadans no som «gilipolles» i comprenem que hi ha d’haver un servei d’ordre a un país, i ha de ser contundent i proporcional si és necessari. Però, si jo estic a una terrassa, s’atura una furgoneta de Mossos i m’omplen de cops perquè els ha passat pels collons, el que vull és que el senyor Buch els foti fora del cos, no que faci un míting a Egara dient que hem de canviar els protocols policials. Si una furgoneta de Mossos atropella un tarragoní, el que vull és que aquest home no condueixi mai més una furgona policial, no vull que un polític faci una roda de premsa de fireta. Hem investigat i el resultat és que investiguem. Prou de prendre el pèl!

tracking