Diari Més

Creat:

Actualitzat:

Tots els haureu vist en múltiples ocasions. Són d’aquesta mena de persones compromeses que mai fallen, que sempre hi són, que creuen de debò en el compromís públic i en la voluntat de servei al conjunt de la ciutadania. Són els voluntaris i voluntàries de l’uniforme taronja que son presents a tots els grans esdeveniments que es duen a terme a la ciutat. Sempre al peu del canó. Sempre a primera línia. Sempre disposats a ajudar.

No fallen mai i tampoc han fallat ara, amb la crisi provocada pel virus. Tots i totes hem escoltat aquestes setmanes de confinament la megafonia al carrer informant als veïns que cal quedar-se a casa. Allà hi ha els voluntaris i voluntàries de protecció civil de Tarragona. Els haureu vist lliurant material sanitari i donant suport logístic allà on calgui. Sense mirar el rellotge i posant tota la determinació per guanyar aquesta necessària batalla contra la propagació del virus. Per posar tan sols un exemple, avui mateix els voluntaris i voluntàries de protecció civil estan des de les 6 del matí repartint mascaretes. Remarco que ho fan voluntàriament i que, com tants professionals aquests dies, s’exposen per defensar la vida dels altres (vull recordar que, lamentablement, un voluntari de protecció civil de la comunitat valenciana ha mort per Covid-19 a principis d’aquest mes).

Malgrat tot aquesta dedicació generosa no sempre han tingut, ni tenen, el reconeixement que es mereixen. Vull, en conseqüència, com a alcalde de la ciutat durant 12 anys i actual regidor a l’Ajuntament agrair-los de tot cor el seu compromís cívic amb els tarragonins i tarragonines. Amics i amigues de protecció civil de Tarragona: Gràcies per tot, gràcies per tant. Sou un exemple per a tots i totes. El vostre empeny constant i diari és el que fa gran a Tarragona a nivell humà. Això és el que ens fa ser qui som, una ciutat d’homes i dones lliures i generosos, compromesos amb el bé comú.

I quan agraeixo i homenatjo la tasca dels voluntaris i voluntàries, ho faig extensiu també a tots els treballadors públics municipals que s’estan deixant la pell per vèncer al virus. Ells i elles són els que estan a primera línia, juntament amb els herois i heroïnes dels serveis sanitaris, donant el millor de si mateixos per passar la tempesta quan més aviat millor. Cada vida salvada és mèrit seu, cada nou contagi que aconseguim evitar, també.

Per això estic convençut que quan derrotem la pandèmia la victòria serà vostra. Fixeu-vos bé, no de cap Govern, ni de cap partit, ni de cap ideologia. No, serà vostra. Dels pares i mares que esteu a casa donant escalf als vostres fills i filles, de tots aquells que us esteu deixant la pell als hospitals (gràcies infinites), dels agents de tots els cossos policials que estan demostrant una professionalitat exemplar, dels voluntaris, dels treballadors, d’aquells que ajudeu a qui més ho necessita en aquests temps de dificultats. I és en tota aquesta exemplaritat immensa on ens hem d’emmirallar. No en els que insulten. No en els que difonen informacions falses (que actuen d’aliats de la propagació del virus). No en els que posen pals a les rodes.

Amics i amigues, l’hora de la victòria serà la vostra hora perquè en cap moment us heu rendit, ni heu abaixat els braços. Precisament, parlant recentment amb un dels voluntaris de protecció civil que m’explicava com estan doblant torns per arribar a tot arreu, aquest em deia: «podem aguantar-ho.» Sense titubejar, «podem aguantar-ho». I aquest és el compromís inspirador que hem d’assumir tots i totes, cadascú des del seu àmbit de responsabilitat fins eradicar completament el virus de les nostres vides. I estic convençut que si ens mantenim ferms i estem disposats a sostenir aquest necessari esforç col·lectiu amb coratge i resolució la vida acabarà per derrotar el virus. Mentre, vull agrair la feina immensa de tants i tants herois i heroïnes anònims que avui personalitzo en els voluntaris i voluntàries de protecció civil de Tarragona. La vostra valentia és la que sempre mourà el cor humà dels tarragonins i tarragonines.

tracking