Diari Més

Tribuna

Persistir en el confinament és salvar vides

Diputat del PSC per Tarragona

Creat:

Actualitzat:

Gràcies al vostre esforç, al vostre compromís i a la impressionant manifestació de coratge col•lectiu que esteu demostrant, tots i cadascun de vosaltres quedant-vos a casa, aquesta setmana hem entrat en una nova fase d’estabilització de l’epidèmia. De fet, des del dia 25 s’observa un punt d’inflexió pel que fa al creixement dels contagis. El primer objectiu doncs, com ha afirmat el ministre de Salut Salvador Illa, és mantenir i accentuar aquesta tendència a la baixa de nous contagis.

Què vol dir això? Que les mesures excepcionals implementades pel Govern estan donant fruïts. Gràcies a algú concret? No, gràcies al compliment exemplar del confinament que fa el gruix dels 47 milions d’habitants d’aquest país. Hem de seguir en aquest empeny comú perquè suposa salvar vides, així de clar. I el gran objectiu del moment és aquest: cada vida salvada és una victòria de tots i totes, cada nou contagi que evitem ens apropa a la sortida d’aquesta epidèmia que tan durament ens està colpejant.

Tingueu-ho clar: el vostre esforç, el vostre sacrifici (a tots els nivells, quedant-vos casa, perdent activitat laboral, ajudant als més vulnerables, etc.) val la pena i dona resultats. És important que l’arbre no ens tapi el bosc perquè el batalló de propagador de notícies falses que abunda, desgraciadament, a les xarxes socials –i que enlloc de combatre la propagació del virus es dedica a intentar ridiculitzar al Govern- assenyala justament el contrari. I no és cert. Hem de perseverar i mantenir el confinament perquè dona resultats efectius i constatables. Qui juga a la desinformació també és un aliat del virus. Obvieu les fake news, contrasteu les informacions i seguiu les indicacions de les autoritats sanitàries i científiques.

El Govern continua mobilitzant tots els recursos a l’abast de l’Estat i augmentant el subministrament de productes que necessita el personal mèdic i sanitari – els autèntics herois i heroïnes d’aquesta crisi, no ens cansarem de proclamar-ho- als hospital per lluitar contra l’epidèmia. Així, des d’aquest dijous s’estan distribuint 7 milions d’equips de protecció i s’han adquirit 1.900 nous equips de respiració assistida que han d’arribar les properes setmanes. Així mateix, el darrer Consell de Ministres ha aprovat un fons de 300 milions d’euros addicionals a les comunitats autònomes, dels quals 51 milions es destinen a Catalunya, a fi i efecte de reforçar la lluita contra l’epidèmia.

Cal recordar que el Govern posa a disposició de les autoritats dels diferents territoris el material de protecció que, en el nostre cas, la Generalitat s’encarrega de distribuir. Així, fins ara –a tot el país- s’han lliurat més de 10 milions de mascaretes, quasi el mateix nombre de guants sanitaris, 35.000 ulleres de protecció o 145.000 solucions hidrològiques, entre d’altres. En els propers dies està prevista l’arribada de noves partides que es faran arribar també amb urgència. Pel que fa als recursos humans s’ha posat a disposició del Sistema Nacional de Salut un contingent addicional de 52.000 persones, a banda dels professionals mèdics de les forces armades.

Tot allò humanament possible, doncs, s’està fent. Tot, que ningú en tingui el menor dubte. Sabent també que no hi ha solucions màgiques ni ningú té cap poder sobrenatural per eradicar d’un dia a un altre una pandèmia mundial com aquesta. Però tot el que es pot fer s’està fent i se seguirà treballant durament en la mateixa línia perquè aquests són dies realment excepcionals que marcaran les nostres vides.

Tots hem de sentir-nos orgullosos de l’exemplar comportament responsable de tots aquells que lluiten en primera línia contra el virus: metgesses i metges, infermers i infermeres, personal que treballa als hospitals, treballadors dels sectors essencials com l’alimentació o els transportistes, policies, Mossos i Guàrdia Civil, professionals dels serveis d’emergència, etc. El seu valor i voluntat de servei inspiren. I no és una parauleta per quedar bé. Sou immensos.

Tots i totes heu de saber també que el Govern fa tot el que és necessari per superar més aviat que tard la dura prova que estem passant com a societat. I és en aquests moments difícils, quan un demostra realment qui és i el que val, que la nostra política ha d’estar a l’altura del coratge dels que treballen als hospitals i no en el fangar dels que insulten per les xarxes socials. Seguim junts per guanyar la batalla a la mort. Persistim i guanyarem.

tracking