Diari Més

Tribuna

Votem no als pressupostos 2020

Grup Municipal Junts per Mont-roig Miami

Creat:

Actualitzat:

Algun dia algú ens hauria d’explicar per què de les més de 70 propostes que hi ha present el nostre grup municipal, en els darrers cinc anys, cap ha estat acceptada per l’equip de govern. Som l’únic partit que ha presentat, any rere any, propostes als pressupostos municipals; som l’únic partit que mai ens han acceptat res. Algun dia algú ens ho haurà d’explicar.... Estem aquí per fer política municipal?

El nostre grup municipal es va reunir, el passat 16 de desembre, amb el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament. Volem agrair públicament la seva predisposició a l’hora de voler seure a parlar del tema dels pressupostos com també al Departament d’Intervenció per la seva gran tasca. És la primera vegada que se’ns convida a dialogar el tema dels pressupostos; veritablement és una bona notícia; la llàstima és que no sigui real aquesta voluntat de diàleg. Una reunió molt cordial però sense fruits.

Vam entrar entusiasmats a la reunió i vàrem sortir decebuts. El primer que se’ns va dir va ser: «Aquests pressupostos ja estan aprovats». A partir d’aquí, on està aquesta voluntat de diàleg i de debatre les nostres propostes? És una voluntat de cara a la galeria?

El nostre grup municipal, igualment, va continuar treballant per tal de confeccionar una proposta constructiva amb ganes de sumar. No vàrem fer la carta dels reis; vam presentar propostes reals, necessàries i amb cabuda pressupostària.

L’experiència dels darrers 4 anys no era precisament l’escenari més òptim. La passada legislatura vàrem ser l’únic grup municipal que va presentar, durant els quatre anys, esmenes als pressupostos. Cap de les nostres propostes van ser acceptades; cap de les nostres esmenes van ser aprovades, cap de les nostres aportacions van ser aprovades; tot desestimat.

Aquest any, no ha estat una excepció;

Aquest any tampoc han aprovat cap proposta del nostre grup municipal. A tall d’exemple:

– Realitzar totes les propostes incloses en el pa estratègic corresponents a l’any 2020.

–Millora del servei de recollida d’escombraries com també campanyes de sensibilització per la millora del reciclatge. Pel nostre grup municipal el tema de la brossa és un tema cabdal en el nostre Municipi. Encara estem esperant, del setembre passat, l’informe que vam sol·licitar del servei de la brossa.

–Fer un poliesportiu lleuger a l’Escola Mare de Déu de la Roca, un projecte que el nostre grup municipal porta reclamant des de la passada legislatura.

–Desenvolupament dels polígons industrials per tal d’enfortir el teixit productiu del nostre municipi. Un projecte que portem lluitant molts i molts anys. A la reunió es parla d’algunes propostes que finalment no han estat incloses. Aquest pressupost per l’any 2020 disminueix la partida d’impuls econòmic en un 35%. Si és cert que augmenta la partida de turisme però motivat per la construcció d’una nova oficina de turisme; segurament necessària però que únicament genera feina de manera estacional.

–Millorar l’accessibilitat a les nostres platges del municipi. Hem presentat diverses propostes, mocions, etcètera en referència a aquest tema. Una moció que va ser desestimada per l’equip de govern en la passada legislatura però un tema en el qual continuarem insistint. Sol·licitàvem incloure la millora dels accessos a les platges, aparcament i senyalització.

–Una proposta adreçada a la gent gran com és el servei de teleassistència.

–Tràmits urbanístics per poder desenvolupar en un futur la nova plaça Fleming de Miami.

Els pressupostos de l’Ajuntament, aprovats el passat divendres, dia 21 de febrer, amb l’únic vot en contra del nostre grup municipal, no donaran solució als problemes més importants que pateix, ara com ara el nostre municipi; l’augment de la pressió fiscal, el desenvolupament del polígon industrial per tal de reactivar l’economia, el greu problema de la recollida d’escombraries i el seu reciclatge, el tant necessari polivalent lleuger per l’escola mare de Déu de la Roca, entre altres propostes.

El nostre grup municipal creu que aquests pressupostos no ens faran avançar com a municipi; o almenys avançar com a nosaltres ens agradaria.

–A l’apartat d’Ingressos ens trobem amb una nova pujada de l’IBI del 7%.

–Noves taxes recaptatòries; segurament algunes són necessàries però també abusives, en alguns casos. Comparativament és trist el fet que s’incrementi la recaptació en un percentatge molt significatiu per sancions d’urbanisme i, en canvi, s’esperi un estancament molt preocupant per llicències d’activitat.

–Deute estimat d’11.639.586 euros

En definitiva, quantitats preocupants tenint en compte que, el 2021, finalitza, per fi, la revalorització del valor cadastral, al nostre municipi (notícia que ens alegra moltíssim) i que obligarà a l’Ajuntament a demanar nous crèdits i/o apujar els impostos per tal de fer front a les inversions que proposa l’equip de govern.

Una de les sorpreses d’aquest nou pressupost és la inclusió d’un nou càrrec de confiança, que ens costarà 219.450 euros (repartits en tot el mandat), per fer tasques de territori; competència que té actualment la figura de l’Alcalde. Creieu que és necessària la contractació d’aquesta nova figura tenint, a la casa, tècnics qualificats, que podrien realitzar aquestes tasques?

Una segona sorpresa és l’augment de sou del càrrec de confiança que té, actualment, alcaldia. Un augment que fa que la retribució passi a ser de 60.000 euros bruts més el 33% de seguretat social.

Votem no als pressupostos per sentit comú; No són els nostres pressupostos com tampoc volen que hi participem.

Votem no als pressupostos perquè, una vegada més (i així en els darrers cinc anys), no s’ha tingut en compte CAP de les nostres propostes.

Votem no als pressupostos perquè les nostres prioritats, pel municipi, no són les mateixes.

tracking