Diari Més

Tribuna

II Marató de Sang al Comte de Rius

Coordinadora de màrqueting i comunicació de l’Institut Comte de Rius

Creat:

Actualitzat:

Per segon any consecutiu, els alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Comte de Rius han impulsat una Marató de Donació de Sang al centre i han aconseguit una nombrosa participació d’alumnes, professors, personal d’administració, famílies i amics del Comte. Cent vint-i-cinc persones van voler regalar vida i de les quals cent nou van ser donacions efectives.

El centre i els alumnes organitzadors valoren molt positivament que la major part dels donants van ser alumnes, dels quals més de la meitat era la primera vegada que donaven sang i quasi tots van manifestar la seva satisfacció amb l’experiència i la voluntat de tornar a repetir-la.

La preparació de la jornada solidària va començar amb un concurs de cartells promocionals de la Marató, que va tenir una forta participació d’alumnes i amb propostes molt interessants. A més, els alumnes de Batxillerat van implementar tot un seguit d’accions divulgatives, dinamitzadores i organitzatives per maximitzar la participació de donants, minimitzar els temps d’espera i l’impacte en les classes. El projecte també va comptar amb la implicació de professors i personal d’administració, que van animar i facilitar la participació dels alumnes.

La iniciativa s’emmarca en l’objectiu del centre de promoure la responsabilitat individual, el compromís social i l’impuls per part dels alumnes d’accions solidàries i transformadores. El centre sempre ha valorat com un dels seus punts forts el seu alumnat, que es tradueix en un bon ambient d’estudi i creixement personal, i aquesta activitat ho confirma novament. El centre aposta per un Batxillerat que promou la participació activa dels alumnes, el treball en equip i vivències que enriqueixen la formació de l’alumnat en aquesta etapa preparatòria per a estudis superiors.

tracking