x
Cercador de l’Hemeroteca
Español
Seccions

Tarragona Reus Costa Daurada

Tarragona
6.47 º
9.252 Km/h
Els manaments de Moisés

La disputa

Periodista

Actualitzada 06/02/2020 a les 15:53

Moisés Peñalver

Moisés Peñalver

Moisés Peñalver

Vosaltres, que teniu quartos, aneu de vacances a llocs exòtics amb noms estranys, com Ushuaia o Bangkok. Jo sóc més d’anar a destinacions més baratetes amb noms curtets, com Lleó o Vic, on el més exòtic que et pots trobar és un porró. En un d’aquests viatges em vaig enamorar d’un lloc bonic. Una esplanada groga envoltada d’arbres en un d’aquests pobles que surten de casa quan passa un cotxe, on no hi ha bar i et perdonen l’IBI. Vaig preguntar l’ajuntament quant havia de pagar per aquell tros de terra abandonat. Em van dir que ja me’l podia quedar, que a la guerra s’havien perdut els papers. Els vaig donar cent euros per a les festes i me’n vaig anar a clavar el palo selfie com Colom el 1492. Em vaig comprar una tenda de campanya i una paellera ben gran i, apa, cap al meu nou territori. Però, en arribar, em vaig trobar a un senyor amb unes ovelles pasturant al meu tros. Li vaig demanar que marxés de la meva propietat i va començar a riure. «Sí claro, y seguro que la Iglesia también es suyaMi padre emigró a América y me dio esta tierra, no me jodas». Vam començar a discutir sobre si aquella terra era del Cid o del Conde de Peñalver i no vam arribar a les mans perquè haguéssim mort de fred només de treure-les de les butxaques. «Mi hermano es juez, vete preparando». «Pues mi abogado es Zapater, el Mesi del Código Penal». Després d’un breu silenci, aquell home va proposar: «Vamos a negociar esto al bar de Almarza». I ja va estar tot fet. La terra es diria «El Cid del Peñalver», jo li portaria calçots de Valls, i menjablanc cada estiu i ell faria pasturar les ovelles a canvi d’una petita quantitat. Quant? 155 euros.
Comenta el contingut : La disputa
Diari MesDiari Mes és una marca registrada de Tamediaxa, S.A.

Redacció i administració: Carrer Manuel de Falla, 12 Baixos. Tarragona

977 21 11 54

Redacció a Reus: Carrer Llovera, 18. 1r 1a. 43201 Reus

977 32 78 43

diari.mes és un mitja
auditat per OJDInteractiva
Diari Mes

Amb la col·laboració de:
Diari Mes