x
Cercador de l’Hemeroteca
Español
Seccions

Tarragona Reus Costa Daurada

Tarragona
9.08 º
3.708 Km/h
Tribuna

Telememòries

Actualitzada 26/01/2020 a les 19:06

Moisés Peñalver

Moisés Peñalver

Moisés Peñalver

Un prestigiós professor colombià, el José Luis Cordeiro, diu que viurem mil anys, però, per si de cas, ell ja s’ha jubilat, no fos cas... Jo no crec que arribi a temps de ser immortal, així que hauria de començar a escriure les meves memòries, però em fa mandra. Ja ho diu la bruixa de l’àvia de la meva dona: «A los andaluces solo os gusta tocar la guitarra». Jo sóc més de l’harmònica però he pensat que aniré escrivint les memòries aquí i, quan tingui 90 anys, a punt de bolcar, amb menys força que Fecsa durant el temporal, només em caldrà fer un «copi-pegui».

Capítol 33. 1999. Decideixo emigrar a Barcelona i deixar de tractar tête à tête amb Joan Miquel Nadal o Agustí Mallol, per aventurar-me a veure quina cara fan Chicho Ibáñez Serrador o Felipe González. Bé, aquest més que «fer» cara, «té» cara. A la TeleTré em posen una tauleta de guionista amb vistes a un pati de presó preventiva televisiva. Arriba l’hora de dinar i me’n vaig a la cafeteria a esperar que em posin el ranxo, com a la mili. Davant meu, a la cua, la Mònica Terribas. 2019. Han passat vint anys i faig cua al Suprem per entra a veure l’obra «La Rebelión». Davant meu, la Mònica Terribas. Un missatge de Déu? Tornaré Sant Joan Despí? Ah, no, que no tinc títol. 

Després d’algunes infames participacions davant la càmera, vaig pensar que em reconeixerien pel carrer i que potser algun dia em donarien un premi. I sí, el vaig guanyar: es deia «finiquito». Divendres, assegut al Teatre Tarragona, un senyor -el Salvador- em toca l’esquena i em pregunta si sóc el Peñalver. «La meva dona i jo riem molt amb vostè». Ja tinc dos seguidors. Quan deuen pagar al Wallapop per un premi Ondas?

Temes relacionats
Comenta el contingut : Telememòries
Diari MesDiari Mes és una marca registrada de Tamediaxa, S.A.

Redacció i administració: Carrer Manuel de Falla, 12 Baixos. Tarragona

977 21 11 54

Redacció a Reus: Carrer Monterols, 36 2n. Reus

977 32 78 43

diari.mes és un mitja
auditat per OJDInteractiva
Diari Mes

Amb la col·laboració de:
Diari Mes