Diari Més

Tribuna

El CCT, sempre al servei de les persones

President del Consell Comarcal del Tarragonès

Creat:

Actualitzat:

El Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) té com a finalitat donar suport als municipis petits que, per les seves dimensions, capacitats o recursos no poden assumir de forma directa la prestació de determinats serveis. A les acaballes de l’any, toca fer balanç.

Ha estat un any intens en molts àmbits. El servei a les persones és la nostra raó de ser. Per aquest motiu, hem treballat per seguir promovent el servei de transport escolar, els ajuts al menjador i la incorporació del servei de vetllador als menjadors escolars de la comarca. Hem gestionat la contractació de més de 35 rutes de transport, que permeten el desplaçament diari de més de 1.000 alumnes, tant a centres ordinaris com d’educació especial, amb un pressupost de més d’1,7 milions d’euros. A més, aquest curs hem gestionat més de 7.500 sol·licituds d’ajuts individuals de menjador per necessitat socioeconòmica.

Però no només això, en l’àmbit dels serveis socials, un dels pilars fonamentals de la nostra activitat, hem seguit amb plans d’acció per a l’atenció primària, l’atenció a la família i a la infància, les polítiques d’igualtat i aquelles centrades també en la gent gran.

Els joves també han estat una de les nostres prioritats, donant suport al desenvolupament de polítiques locals de joventut, amb projectes com el programa de treball en xarxa, l’impuls de cursos o sortides, etc. Cal destacar, també, que enguany hem incrementat les atencions a joves, especialment en matèria d’assessorament laboral i inscripcions a la Garantia Juvenil. El 2019 també hem iniciat el programa de referents d’ocupació juvenil i, actualment, estem treballant en la fase de diagnosi dels nous Plans Locals de Joventut.

En l’àmbit de la Cultura, hem seguit apostant per apropar als pobles del Tarragonès el foment de la lectura amb els cicles de contes, en què hi han participat més de 600 assistents; les lectures per a la gent gran a les residències; o els vermuts poètics en diversos municipis. Els Premis Tarragonès de Creació i Difusió o el lliurament dels Serveis Distingits han estat també cites culturals ineludibles aquest 2019. No podria acabar aquest repàs sense esmentar que aquest ha estat l’any de l’adjudicació del nou servei de recollida d’escombraries, neteja viària i gestió de deixalleries a 19 municipis del Tarragonès. Amb aquest, hem apostat un cop més per un servei on els ciutadans en siguin els primers beneficiaris. Aquests són només alguns exemples de la tasca que hem dut a terme des del CCT el 2019. Però hi ha molt més, com els ajuts al lloguer o les iniciatives d’impuls a la promoció econòmica, entre d’altres. El 2020 ens presentarà nous reptes, noves oportunitats de millora i servei als nostres ciutadans. Estic segur que amb l’esforç de tots i amb els recursos al nostre abast, serem capaços de donar les respostes necessàries.

tracking