Diari Més

Tribuna

La bombolla de sabó

Portaveu i regidor d’ERC-AM a la Pobla de Mafumet

Creat:

Actualitzat:

Benvolguts veïns, la Pobla de Mafumet viu dins d’una bombolla de sabó.

Una bombolla molt lluent, encegadora amb tanta festa i tanta riquesa, aïllada del món que l’envolta... No sigui que es trenqui la bombolla i la gent que va escollir majoritàriament l’actual consistori, s’adoni que fora de la bombolla hi ha gent a qui se li talla els serveis (llum, gas, aigua) perquè no els pot pagar.

S’adoni també que, en plena època de les tecnologies de la informació, no és permès gravar el que es diu en els Plens municipals. S’adoni que hi ha desenes de persones a la presó acusades de sedició unes i de terrorisme altres, pel simple fet de posar urnes o de protestar al carrer per aquest fet.

Se n’adoni de la nul·la empatia dels seus representants envers les dones catalanes i republicanes que van patir als camps de concentració nazis després de les dues guerres del segle passat, s’adoni de la nul·la empatia envers la violència soferta pels nostres avis, pares i fills des de l’1 d’octubre del 2017 fins a les darreres protestes dels universitaris als carrers del nostre País.

La bombolla dins la qual viu tanta gent a la Pobla i que tan fidelment representen els regidors del grup Units amb Sardà, no pot amagar el patiment de tantes famílies (pobresa energètica), no pot amagar la realitat en la qual vivim (sentències de venjança que no de justícia), no pot amagar la necessitat d’una gestió municipal més participativa (on és la gent?)... Perquè un dia, la bombolla esclatarà i se n’adonaran que els lluentons, les festes i la riquesa és efímera i només l’empatia, la integració i la solidaritat amb l’entorn fora de la bombolla, ens pot portar a una societat democràtica, plural i moderna.

Aquest els el país que volem, un país sense bombolles.

tracking